İş Adamlarından Terörü Ortak Tepki - Son Dakika
Yerel

İş Adamlarından Terörü Ortak Tepki

İş Adamlarından Terörü Ortak Tepki

Doğu ve Güneydoğu Dernekleri ve İş adamları Türkiye’de yaşanan terör olaylarına tepki göstererek birlik beraberlik çağrısında bulundu.

25.12.2016 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu ve Güneydoğu Dernekleri ve İş adamları Türkiye'de yaşanan terör olaylarına tepki göstererek birlik beraberlik çağrısında bulundu.

Siirtliler Derneğinde bir araya gelen Doğu ve Güneydoğu Dernekleri ve İş Adamları platformu üyeleri adına açıklama yapan İş adamı Cemal Kadooğlu, ülke olarak zor günlerden geçtiğimizi söyledi. Geçmişte yaşanan kirli oyunların yeniden sahnelenmek istendiğini belirten Kadooğlu, "İçeride ve dışarıda küresel terörün kirli aktörleri söz birliği ederek ülkemizi hedef oluyor son zamanlarda ardı ardına gerçekleştirilen hain ve alçak terör saldırısıyla halkımızın huzuru refahı ve güvenliği tehlikeye atılmak isteniyor. Bir takım karanlık odaklar ülkemiz üzerindeki emellerini gerçekleştirmek hedefiyle kaos ve kargaşa oluşturarak geleceğimizi ipotek altına alacaklarını düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Toplum olarak bütün farklılıklarımızı ve ideoloji ideolojilerimizi bir kenara bırakıp oluşturulmak istenen şiddete karşı bugün burada tek vücut olarak ortak duruş sergilemek, biriz, bütünüz ve korkmuyoruz demek için bulunuyoruz. Bu zorlu dönemde millet olarak Türkiye'yi hedef alanların karşısında birlik ve beraberlik içinde her zamankinden daha kararlı duracağımızın anlaşılmasını isteriz. Terörden kandan ve şiddetten beslenenler bilmelidirler ki, geçmişte de pek çok defa denedikleri gibi bizi ayrıştırmaya bölmeye parçalamaya çalışanlar bu amaçlarla asla ulaşamamıştır ve ulaşamayacaktır" dedi.

"Korku ve baskı ile bizi yıldıracaklarını sananlara karşı birlik ve beraberliğimiz daha perçinleşmektedir. Bu coğrafyada bu topraklarda doğum ve yaşayan bizler doğu ve güneydoğulu iş adamları olarak ekmeğini yediğimiz suyunu içtiğimiz havasını teneffüs ettiğimiz bu güzel ülkemizin aydınlık geleceğine güveniyoruz" diyen Kadooğlu, "İçinden geçtiğimiz böylesine sıkıntı dönemlerde azim ve kararlılıkla hız kesmeden çalışmaya devam ediyoruz. Toplumsal duyarlılığımızı en üst düzeyde tutarak birlik ve beraberliğimizi geliştirip kenetlenmiş bir şekilde Türkiyemizi şiddet sarmalına atlatacağız. Çanakkale ve Kurtuluş savaşında olduğu gibi, 15 Temmuz'da olduğu gibi uzlaşı Kürt kültürünün oluşturduğu pozitif atmosferi geliştirmek el birliğiyle hükumetimizin ve siyasi partilerimizin başta olmak üzere hepimizin görevidir. İş dünyası olarak daha güçlü bir demokrasi daha güçlü bir ekonomi için üretimden gelen gücümüzü kullanarak toplumumuzun huzur ve refah için çalışmaya devam edeceğiz. Bu çerçevede üzerimize düşeni dün olduğu gibi bugün de gelecekte de yapacağız. Gün kısır tartışmaların kutuplaşmaları ve bahanelerin arkasına saklambaç günü değildir. Gün beraberlik ve kardeşlik günüdür Allah birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın hepimizin yardımcısı olsun" diye konuştu.

Doğu ve Güneydoğu Dernekleri ve İş adamları Platformunun ortak bildirisine Mardin Marev, Diyarbakır, Siirt Cizre, Batman, Van dernekleri ile Eruhlular, Pervariler, Muşlular, Bingöllüler dernekleri ve Pervari Siirt Derneği de imza attı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İş Adamlarından Terörü Ortak Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement