İş Bankası'ndan Dijitalde Sıra Dışı Bir Deneyim: Piri Sesli Yürüyüş Turu - Son Dakika
Güncel

İş Bankası'ndan Dijitalde Sıra Dışı Bir Deneyim: Piri Sesli Yürüyüş Turu

İş Bankası\'ndan Dijitalde Sıra Dışı Bir Deneyim: Piri Sesli Yürüyüş Turu

Türkiye İş Bankası'nın kredi kartı markası Maximum'un desteği ile bir start-up girişimi olan ve POI Labs tarafından geliştirilen 'Piri sesli yürüyüş turu uygulaması, geçmişle günümüzü birleştiren hikayeler eşliğinde şehri gezdiriyor.

01.12.2016 11:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye İş Bankası'nın kredi kartı markası Maximum'un desteği ile bir start-up girişimi olan ve POI Labs tarafından geliştirilen 'Piri sesli yürüyüş turu uygulaması, geçmişle günümüzü birleştiren hikayeler eşliğinde şehri gezdiriyor.

İş Bankası Genel Müdür Yardımcıları Yalçın Sezen ve Hakan Aran, dijital deneyim içerikli ve aynı zamanda bir start-up ile işbirliği ürünü olan Piri sesli yürüyüş turu uygulamasını basın toplantısı ile tanıttı. Saffet Emre Tonguç ve Ali Canip Olgunlu'nun özgün içerikleri ile hazırlanan, İstanbul'un yanı sıra Anadolu'dan da bazı illerimizdeki tarihi ve kültürel eserleri anlatan Piri ile kullanıcılar, geçmişle günümüzü birleştiren hikayeler eşliğinde şehri gezme imkanı bulabiliyor. Uygulamadan İş Bankası Maximum özellikli kredi kartı sahipleri 3 yıl süresince ücretsiz yararlanabilecek. Ekosistem bakış açısı ile tasarlanan Piri sesli yürüyüş turu uygulamasının deneyim alanının, ileride farklı partnerlerin de eklenmesi ile büyütülmesi öngörülüyor. Ayrıca önümüzdeki dönemde, İngilizce versiyonu hayata geçirilerek uygulamadan yabancı turistlerin de yararlanması amaçlanıyor.

Maximum Kart sponsorluğundaki uygulamayı indiren kullanıcılar Karaköy, Tarihi Yarımada, Cihangir-Çukurcuma ve Galata- Beyoğlu'nu kapsayan İstanbul turlarını Saffet Emre Tonguç'un anlatımıyla gerçekleştirebiliyor. Kısa süre sonra Edirne, Konya, Kars ve Kapadokya'dan oluşan Anadolu turları da tarihçi Ali Canip Olgunlu'nun anlatımıyla izlenebilecek.

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezen, gerçekleştirilen işbirliği ile Türkiye'nin kültürel varlıklarının hikayeleri ile birlikte tanıtılarak geleceğe taşınmasına katkıda bulunduklarını hem de şimdiye kadar müşterilere yönelik değer yarattıkları birçok uygulamaya bir yenisini daha eklediklerini vurguladı.

Piri uygulamasının bankanın desteğiyle geliştirildiğini belirten İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Aran da dijitalleşme vizyonlarına değinerek, şöyle konuştu: "Dijitalleşme çağında öyle bir limite geldik ki artık herhangi bir bireyin, herhangi bir kurumun kendi başına dijital gelişmeleri, trendleri izleme ve bunu yorumlayıp kendi başına birtakım şeyleri yapabilme limitleri aşılmış durumda. Bu, dijitalleşmede ekosistem adını verdiğimiz işbirliklerini aslında zorunlu olmaktan öte hayati kılıyor. Artık dijitalleşme vizyonunu ortaya koyan kurumlar, mutlaka çalışanlarıyla, müşterileriyle, tedarikçileriyle, paydaşlarıyla birlikte bir ekosistemin parçası olduğunu, etkin işbirlikleriyle çok fazla sayıda uygulamayı çok fazla sayıda ve birbirine paralel şekilde geliştirmek durumunda olduğunu bilmelidir."

Uygulamanın birlikte geliştirildiği bir start-up olan POI Labs Ürün Direktörü Çağlar İşçioğlu ise "Piri'yi gezmeyi, keşfetmeyi sevenler için tasarladık. Piri, şehrin hikayelerini, en iyi rehberlerden dinleyerek gezmenizi sağlayan sesli yürüyüş turu uygulamasıdır. İnsanlara şehirleri sevdirmek, anlatacağımız hikayelerle geçmişle günümüzü birleştirmek ve en son teknolojiyle kolaylaştırmak istiyoruz. İlk günden itibaren bizlere inanıp destek veren İş Bankası'na çok teşekkür ederiz " dedi.

Maximum Kart sponsorluğundaki uygulamanın içindeki İstanbul turlarını şehrin hiç bilinmeyen hikayeleri ile anlatan seyahat rehberi ve tarihçi Saffet Emre Tonguç da İş Bankası'nın desteğiyle çok sıradışı bir uygulamanın ortaya çıktığını ifade ederek, "İstanbul'un hiç bilinmeyen hikayeleri var... Önünden geçip gittiğimiz yerlerin hikayelerini bilince İstanbul'u daha yakından tanıyor, seviyoruz. Piri'yi cep telefonuna indiren herkes sanki ben yanlarındaymışım gibi İstanbul'u keşfedebilecekler. Benim bir sloganım vardı: 'İstanbul'da yaşamayın, İstanbul'u yaşayın.' Şimdi İstanbul'u nasıl yaşayacağız diye soranlara yeni bir sloganımız var; 'Sen gez, Piri anlatsın' " şeklinde konuştu. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İş Bankası'ndan Dijitalde Sıra Dışı Bir Deneyim: Piri Sesli Yürüyüş Turu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement