İş Bankası, Satranca Desteğini Sürdürecek - Son Dakika
Ekonomi

İş Bankası, Satranca Desteğini Sürdürecek

İş Bankası Kurumsal İletişim Müdürü Suat Sözen, Türkiye Satranç Federasyonuna 6 yıl daha sponsor olacaklarını bildirdi.

28.01.2016 18:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İş Bankası Kurumsal İletişim Müdürü Suat Sözen, Türkiye Satranç Federasyonuna 6 yıl daha sponsor olacaklarını bildirdi.

Sözen, Antalya'nın Manavgat ilçesinde 2 bin 236 sporcunun katılımıyla düzenlenen Türkiye Küçükler, Yıldızlar ve Emektarlar Satranç Şampiyonası'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de satrancın gelişmesi ve yaygınlaşması için çaba gösterdiklerini söyledi.

Okullarda bu sporun daha fazla gelişmesi için satranç sınıfları oluşturduklarına dikkati çeken Sözen, bu sınıfta satranç ile uğraşan öğrenci sayısının 15 bine ulaştığını ifade etti. Satranç ile ilgili yayınlar da gerçekleştirdiklerini anlatan Sözen, "Türkiye Satranç Federasyonunun 10 yıldır ana sponsoruyuz. Altı yıl daha sponsorluğumuz devam edecek. Bu sporu yaygınlaştırmak istiyoruz. Çocukların internet ortamında da satranç oynayabilmeleri için destekler sağlıyoruz" dedi.

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay ise 639 bin 503 lisanslı sporcu ile Türkiye'nin en fazla lisanslı sporcu sayısına sahip federasyonu olduklarını kaydetti.

Federasyonları bünyesinde 77 bin 243 antrenör, 7 bin 182 hakem, 2 bin 106 kulüp ve 183 eğitim merkezinin bulunduğunu vurgulayan Tülay, "2015 yılında uluslararası yarışmalarda 53 madalya kazandık. Bu başarıların kazanılmasında sponsorların büyük önemi bulunuyor. İş Bankası'nın satranç sporunun yaygınlaşması ve gelişmesinde büyük katkıları oldu. Açtıkları satranç sınıfları ile ülkemizin birçok yerinde çocukları satranç ile tanıştırdılar. Kendilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi İş Bankası, Satranca Desteğini Sürdürecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement