İş Bulma Kurumu Gibi Belediye - Son Dakika
Yerel

İş Bulma Kurumu Gibi Belediye

İş Bulma Kurumu Gibi Belediye

Çiğli Belediyesi aracılığıyla iş başvurusunda bulunan vatandaşlardan 650’si Çiğli’de hizmet veren çeşitli şirket ve fabrikalara yerleştirildi.

26.09.2014 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çiğli Belediyesi aracılığıyla iş başvurusunda bulunan vatandaşlardan 650'si Çiğli'de hizmet veren çeşitli şirket ve fabrikalara yerleştirildi.

Çiğli Belediyesi kendisine iletilen iş başvuruları için, iş bulma hizmet noktası çatısı altında iş ve işçi bulmak isteyenleri bir araya getirmeye devam ediyor. İşsizlikle mücadelede yeni bir anlayışın temsilcisi olan Çiğli Belediyesi, vatandaşları oldukça memnun eden bu uygulama sayesinde toplamda 650 kişinin iş sahibi olmasına vesile oldu. Bu yöntem sayesinde artık fabrikalar ve işletmeler işçi ararken Çiğli Belediyesi'nin bu özel imkanından faydalanarak uygun özelliklere sahip eleman alımını gerçekleştiriyor. İş imkanları ve görüşme saatleri periyodik aralıklarla iş arayanlara SMS ile bildiriliyor.

Dört yıldır Çiğli'de faaliyet gösteren Çiğli Belediyesi'nin iş bulma hizmet bürosu İzmir ve civar bölgelerden gelen işçi taleplerine yanıt vermeye devam ediyor. Bu sayede yüzlerce işçiye istihdam sağlayan Çiğli Belediyesi, çağın bu en zor ve güncel meselesine büyük bir katkı sunuyor. Çiğli Belediyesi işsizlikle mücadelede sorunlara duyarsız kalmak yerine çözüm üretmeyi ihmal etmiyor.

Belediyelerin işsizlikle mücadelede tek başına hareket etmelerinin artık çözüm üretmede etkili olmadığını, bunun için kurumlar arası iş birliğinin şart olduğuna dikkat çeken Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, "Her zaman söylediğimiz gibi belediyelerin işsizlikle mücadelede tek başına yeterli olması ya da bütün işsizleri kendi bünyesinde çalıştırması mümkün değil. Böyle bir gücü olamaz. Yapılabilecek en iyi şeyi yapıyoruz. İş bulma hizmet büromuz sayesinde bu amaca çok anlamlı bir şekilde hizmet ediyoruz. Bu uygulamamız sayesinde tam 650 kişinin işe yerleştirilmesine aracılık ettik. Yaptığımız iş bizi mutlu ediyor. Gönlümüz kimsenin işsiz kalmaması. Gücümüz ve imkanımız yettiği oranda Çiğli'de yaşayan vatandaşlarımızın yanında olacağız" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İş Bulma Kurumu Gibi Belediye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement