İş Camiasından Erbil Ticaret ve Sanayi Odası'na Ziyaret - Son Dakika
Yerel

İş Camiasından Erbil Ticaret ve Sanayi Odası'na Ziyaret

İş Camiasından Erbil Ticaret ve Sanayi Odası\'na Ziyaret

Diyarbakır Havalimanı'ndan ilk yurt dışı seferi THY tarafından Irak'ın Erbil kentine düzenlendi.

15.04.2016 18:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Havalimanı'ndan ilk yurt dışı seferi THY tarafından Irak'ın Erbil kentine düzenlendi. Gerçekleştirilen sefer kapsamında Erbil'e giden ve aralarında Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), DOSİAD, Ticaret Borsası, DESOB temsilcilerinin yer aldığı heyet, Erbil Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti.

DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar, Diyarbakır Organize Sanayici İşadamları Derneği (DOSİAD) Başkanı Aziz Özkılıç, Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Engin Yeşil, DESOB Başkan Vekili Latif Akkul da aralarında bulunduğu heyet Erbil Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dara Celil el-Hayat'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan DTSO Başkanı Sayar, özellikle şubat ayında başlatılan yeni uygulamayla birlikte, kaşe vize uygulamasının kaldırılması ve giriş çıkışların e-vize uygulamasıyla gerçekleştirilmesinin karşılıklı ticareti olumsuz anlamda etkilediğini belirtti. Yetersiz olan Habur Sınır Kapısı'na ek olarak 2015 yılında inşaatına başlanan köprülerin inşasının da henüz tamamlanmaması sebebiyle, ticari geçişlerin ağır ilerlediğini belirten Sayar, bu anlamda gerekli çalışmaların da bir an önce sonuçlandırılması gerektiğini kaydetti. Sayar, uluslararası seferlerin başlaması ile birlikte kent turizminin ve ticaretinin canlanacağını da anlattı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel İş Camiasından Erbil Ticaret ve Sanayi Odası'na Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement