İş Değişikliği Nedeniyle Sağlık Raporuna Başvurması Hayatını Kurtardı - Son Dakika
Güncel

İş Değişikliği Nedeniyle Sağlık Raporuna Başvurması Hayatını Kurtardı

İş Değişikliği Nedeniyle Sağlık Raporuna Başvurması Hayatını Kurtardı

Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde yaşayan kuyumcu Hüseyin Dok (48), ortağından ayrılıp yeni işi için sağlık raporuna başvurunca, vücudunda patlamaya hazır bir bombayla yaşadığını öğrendi.

11.01.2015 10:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde yaşayan kuyumcu Hüseyin Dok (48), ortağından ayrılıp yeni işi için sağlık raporuna başvurunca, vücudunda patlamaya hazır bir bombayla yaşadığını öğrendi. O yaşına kadar doktora bile sayılı giden Dok aort ve aort kapağının kan kaçırdığı, kalpte büyüme olduğu, ameliyat olmazsa ileride kalp nakli gerekebileceği söylenince yaşamının en büyük şokunu yaşadı. Dok, bir ayda verdiği kararla İzmir Kent Hastanesi'nde ameliyat oldu, aort ve kapağı değişti. Dok, "Ortaklığım hala sürüyor olsaydı ben hiçbir şeyden habersiz kötü sona gidecektim" derken, aort yetmezliğinin hiç semptom vermediğini belirten Prof. Dr. Suat Buket, "Hastamız çok şanslıymış" dedi.

Birkaç ay öncesine kadar Kuşadası'nda ortağıyla kuyumcu dükkanı işleten Hüseyin Dok, ortaklıktan ayrıldı. Yeni iş bulan Dok, istenen sağlık kurulu raporu için geçen 29 Kasım'da Kuşadası Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Dok'un rapor için gerekli akciğer filmi çekildi.

'KALBİN YAŞLI GÖRÜNÜYOR'

Bu filmlere bakan göğüs hastalıkları uzmanı, "Kalbin yaşlı görünüyor. Film karışmış olmasın" diyerek yeni bir röntgen istedi. Yeni çekilen film bir öncekiyle karşılaştırıldı, filmlerin karışmadığı, içki ve sigara bile kullanmayan Hüseyin Dok'un kalbinin olması gerekenden büyük olduğu belirlendi. Dok, aynı hastanede kardiyoloğa yönlendirildi. Kardiyoloğun, kendisini özel bir hastanedeki kalp damar cerrahına, onun da İzmir Kent Hastanesi'nde Prof. Dr. Suat Buket'e yönlendirdiğini belirten Dok yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Yapılan tetkikler sonucunda kardiyoloji uzmanı bana 'Aort kaçırıyor, kalpte büyüme var, kalp ritmi çok bozuk, kalp kapakçığı kaçırıyor. Bugüne kadar böyle nasıl yaşadın? Aort ve aort kapağının değişmesi gerekiyor' dedi. Aynı şeyleri kalp damar cerrahı da söyledi ve ameliyat önerdi. Bu tanı beni şoke etti. Çünkü herhangi bir sağlık sorunum yok. İçkim sigaram yok, düzenli bir hayatım var. Her gün evden işe, işten eve yürüyerek gider, en az 3 kilometre yürürüm. Fazla kilom yok. Doktor nedir bilmem, en son bir gıda zehirlenmesi nedeniyle hastanelik olmuştum. Mevsimine göre soğuk algınlığı dışında kalple, akciğer ya da başka bir organımla ilgili bir şikayetim yoktu. Aydın'daki cerrah beni Prof. Dr. Suat Buket'e yönlendirirken, korkumu anlayıp ameliyat olmazsam 5- 10 yıl sonra kalp nakli adayı olabileceğimi hatırlattı. Hiçbir şeyim yokken ameliyat masasına yatacak olmam beynimi kemirdi. Bir ay ameliyat olup olmama konusunu düşünüp, zor kararı verdim. Başıma gelenler şaka gibi, eğer ortaklığım bozulmaza, yeni işe girmesem, hastaneye gitmesem, röntgen çekilmese, doktor fark etmese, hiç şansım kalmayacaktı. Bu mucize. Şimdi çok iyiyim. Hayatım kurtuldu, başta bana ilk tanıyı koyan doktorum olmak üzere hepsine çok teşekkür ediyorum. Doktor kontrolünün ne kadar önemli olduğunu bu başıma gelenlerden sonra çok iyi anladım."

'AORT YETMEZLİĞİ HİÇ BELİRTİ VERMEZ'

İzmir Kent Hastanesi kalp damar cerrahı Prof. Dr. Suat Buket, Hüseyin Dok'u ameliyata götüren aort yetmezliğinin hiç şikayete yol açmadığını, o nedenle de erken tanısının doktor kontrollerinde çıktığını söyledi. Buket, şöyle konuştu:

"Aort darlığı, mitral darlığı, mitral yetmezliği semptom verir, ama aort yetmezliği çok uzun süre hastaya hiç semptom vermeden hasta ameliyat edilemez hale gelebilir. Bu doktor kontrolünün önemini gösteriyor. Bu hastada olduğu gibi, o da doktora gidince ortaya çıkmış. Hastamız şanslıymış. Bize başvurduğunda aort kapağı kaçırıyordu, çıkan aort da genişlemişti. Aort kapağı kaçırdığı için de kalp devamlı yukarı aşağı çalıştığından kalp de genişlemiş. Kalbin diyastolik çapı 73 milim olmuş. Normalı 55- 56 milimdir. Kalp bayağı büyümüş, kan kaçırdığı, kalp kapak efektif çalışmadığı için patinaj yapan araba gibi boşa çalışıyordu. Biraz daha kötüleşmesi hastayı kalp nakline götürür. Hastanın hem aort anevrizması ameliyat edildi, hem de blok olarak aort ve aort kapağı değişti. Ameliyat 4 saat sürdü, problemsiz oldu. Bundan sonra yaşamı normal devam eder. Kapak değiştiği için kan sulandırıcı alacak, buna dikkat edecek." - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İş Değişikliği Nedeniyle Sağlık Raporuna Başvurması Hayatını Kurtardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement