İş Dünyası Sinemaya Tepe Şirket ile Giriyor - Son Dakika
Güncel

İş Dünyası Sinemaya Tepe Şirket ile Giriyor

İş dünyasının ünlü aileleri Insignia Yapım çatısı altında birleşerek Türk sinemasında yeni bir iş modeli oluşturdu.

25.04.2014 17:04  Güncelleme: 17:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İş dünyasının ünlü aileleri Insignia Yapım çatısı altında birleşerek Türk sinemasında yeni bir iş modeli oluşturdular. Yeni sistem ile, her filmin yapımı için bir "tepe şirket" oluşturulması amaçlanıyor.

Prime Yatırım Holding ve Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar'ın oğlu Dorukhan Acar ortaklığı ile 2013 Ocak ayında Londra merkezli bir girişim sermayesi fonu olarak Insignia Film Yapım, her yıl ortalama 300 yerli ve yabancı filmin vizyona girdiği Türkiye'de ünlü ailelerin ikinci kuşak yatırımcılarını Türk sineması için birleştirdi.

Insignia Film Yapım imzasıyla 9 Mayıs'ta vizyona girecek Panzehir Film'i çekim teknikleri, senaryosu ve oyuncularıyla olduğu kadar yatırımcı yelpazesiyle de Türk sinemasına yeni bir soluk getirmeye hazırlanıyor.

Cüneyt Arkın, Emin Boztepe, Murat Arkın, Kaan Urgancıoğlu'nun yanı sıra Edoardo Costa, Christina Gottschalk, Florence Eugene'i sinema sahnesinde buluşturan Panzehir, Acar Ailesi'nden Dorukhan Acar öncülüğünde, Gülman Ailesi'nden Polat Gülman, Kosif Ailesi'nden Sinan ve Cihan Kosif, Permak Sanayi Grubu'nun sahibi Uyar Ailesi'nden Emir Uyar ile Hatipoğlu Ailesi'nden Burak Hatipoğlu'nu yeni bir iş modeliyle buluşturdu.

SEYİRCİ POTANSİYELİ CAZİP GELDİ

Insignia Film Yapım Yönetim Kurulu Başkanı ve Roland Berger Strategy Consultants'ın Türkiye direktörü olan Doruk Acar, filmin sağladığı başarı ve sektördeki potansiyelin sinema sektöründe hedef büyütmesini sağladığını belirterek, "Panzehir'de Türk sinemasında bugüne kadar gerçekleştirilememiş bir iş modeli oluşturduk. Son yıllarda çok konuşulan melek yatırımcılık modelini Türk sinemasına uyarladık. Dağ filmine yaptığımız yatırım başarıya ulaşınca sektörü daha dikkatli analiz ettik. Yaptığımız incelemeler sonunda Türkiye'de sinema sektörünün ciddi bir potansiyeli olduğunu gördük ve potansiyele yatırım yaptık" diye konuştu.

HER FİLME BİR TEPE ŞİRKET

Panzehir filminin sektöre getirmek istedikleri yeni iş modelinin küçük bir prototipi olduğunu belirten Acar, önümüzdeki dönemde çekecekleri her filme bir tepe şirket ve bu şirket altında her film için farklı adi ortaklıklar kurmayı hedeflediklerini kaydetti.

Amacının yatırım fonlarını Türk sinemasına çekerek sektörün büyümesine katkıda bulunmak olduğunu belirten Acar, "Fonları sektöre çekmek için bir başarı hikayesine ihtiyacımız var. Panzehir sinemanın melekleri için neler yapılabileceğini gösteren bir hikaye olursa Türk sinema sektörünü etkileyecek ciddi değişim ortaya çıkabilir" dedi.

"Türkiye'nın anlatacak hikayesi çok, görsel güzelliği çok, anlatabilecek yetenekte insan kaynağı da mevcut" diyen Acar'a göre, bu yapı ile yatırımcıların ekonomik getirisi haricinde, Türk sineması ve bu alandaki yetenekli gençlere destek, hem sanata katkı, hem de Türkiye'ye döviz girdisi kazandırmak hedefleniyor.

İŞ DÜNYASININ ÜYELERİ SIRAYA GİRDİ

Panzehir'de yatırım yapan isimlerden biri olan Polat Gülman da, son yıllarda yerli filmlerin sinemaya çektiği izleyicilerin sinemaya yatırım yapmalarındaki en büyük etkenlerden biri olduğunu belirterek, "Yeni bir yatırım akımı başlayabilir. Bizim yatırımımızı duyan işadamları Panzehir'den sonraki projeler için sıraya girdi bile. Panzehir sinemanın meleklerinin neler yapabildiğini gösteren iyi bir model olacak" diye konuştu. Yurtdışında sık görülen bu yapının ülkemizde de benimsenmesi sektördeki gençler için çok önemli diyen Gülman, bu model ile Türk sinemasının ekonomik imkanlarının da artacağını çünkü temelde problemin sanatçıların finansman kaynaklarına erişimi olduğunu söyledi.

Seyircinin Türk filmlerine olan ilgisinin önemli bir potansiyel oluşturduğunu söyleyen Burak Hatipoğlu, "Panzehir'e yapılan yatırım Türk sineması açısından ilk ve önemli bir adım. Panzehir'in ardından sektöre bu modelle yeni yatırımların da girmesini bekliyoruz" diyerek Türk sinemasının yatırımcılar açısından cazip fırsatlar oluşturacağına dikkat çekti. "Hem ortaya jenerasyonlarca kalacak bir eser çıkartıyorsunuz, hem de ekonomik olarak getiri potansiyeli var" diyen Hatipoğlu, bu yatırımın devamının olabileceğini belirtti.

GENÇ NÜFUS SEKTÖRÜ BÜYÜTECEK

Sinan ve Cihan Kosif kardeşler de sinemaya ilk adımlarını Panzehir ile attı. Sinema sektörünün son 10 yılda ciddi bir büyüme yakaladığını belirten Sinan Kosif, Türkiye'nin genç nüfusunun sektör için çok büyük bir avantaj olduğuna dikkat çekti. Ekonomi Bakanlığı'nın bile döviz kazandırıcı sektör olarak tanımladığı bu alana yatırım yapmaktan mutlu olduğunu belirten Kosif, "Ekonominin gelişmesine paralel, sinema sektörü de büyüyecektir. Biz hem film seyretmeyi seven, hem sanata ve sanatçıya destek vermek isteyen ama tabiki yatırım mantığı da olan bir grup olarak bir araya geldik. Panzehir'deki yatırımımız bir arkadaş grubu yatırımı gibi görünse de hepimiz ciddi yatırımcılarız" dedi.

Emir Uyar, sinema sektörünün potansiyelinin kendisi için yeteri kadar ikna edici olduğunu belirterek, Türk izleyicisinin Türk sinemasına ilgisinin her geçen gün arttığını ve Türkiye'de sinema sektörü yıllar içinde sürekli büyüdüğüne dikkat çekerek, "Geçmişte sinema salonu bulmakta zorlanan Türk filmlerine olan ilgi de her geçen gün artıyor. Ben, Amerika'da University of Southern California'da okurken, okulun en popüler fakültelerden biri Film School idi. Burada hem işin ekonomi boyutu, hem de sanat boyutu olan bölümler vardı. Bizim ülkemizde de işin sanat dışında prodüksiyon, yönetim ve yatırım bacakları da ciddi gelişecek" diye konuştu.

(OSS) - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İş Dünyası Sinemaya Tepe Şirket ile Giriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    03:25 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hayatını kaybetti. Sevim Demircioğlu ise tedavi altına alındı.


Advertisement