İş Dünyasında Değişim Zamanı - Son Dakika
Ekonomi

İş Dünyasında Değişim Zamanı

İş Dünyasında Değişim Zamanı

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, iş dünyasında değişim süreci yaşandığını belirterek, "Bilişim teknolojilerindeki gelişmeler sayesinde, bırakın Anadolu-İstanbul ayrımını, Türkiye-başka ülkeler ayrımı dahi kalmadı."

18.09.2013 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, iş dünyasında değişim süreci yaşandığını belirterek, "Bilişim teknolojilerindeki gelişmeler sayesinde, bırakın Anadolu-İstanbul ayrımını, Türkiye-başka ülkeler ayrımı dahi kalmadı. Her şey avuç içerisindeki akıllı telefonun içinde, her yer bir telefon uzaklığında" dedi.

Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından İstanbul Swissotel'de, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın açılış konuşmasını yaptığı 'İş Dünyasında Değişim Zamanı' konulu toplantı düzenlendi.

Konukoğlu, Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral ve Erbakır Yönetim Kurulu Üyesi Müjdat Keçeci'nin de katılımı ile Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ'ın moderatörlüğünü yaptığı oturumda, 'Anadolu Şirketlerinde Sürdürülebilirlik' konusunda görüşlerini paylaştı.

İş dünyasındaki değişimi anlatan Konukoğlu, şirketlerin kendilerini yenilemeleri ve yeni teknolojilere, iş yapış biçimlerine uyum sağlamaları gerektiğini söyledi.

Bilişim sektöründeki gelişmelerin iş dünyasında değişimi zorunlu kıldığına dikkati çeken Konukoğlu, "İnternet erişiminin kolaylaşmasına bağlı olarak bilgisayar kullanımının yoğunlaşması, bu sürece ivme kazandırdı" diye konuştu.

Şirketlerde değişimin bir bütün olarak gerçekleştirilmesinin zorlukları olacağını ifade eden Konukoğlu, SANKO'da bu süreci adım adım hayata geçirdiklerini kaydetti.

"Dünya çok küçüldü. Özellikle bilişim teknolojilerindeki gelişmeler bu tabloda etken oldu" diyen Konukoğlu, artık Türkiye'de Anadolu-İstanbul ayrımı yapmanın çok anlamlı olmadığına vurgu yaptı.

İş yapış anlamında Türkiye ile Çin veya ABD arasında farklılığın ve ayrımın önem taşımadığı bir sürecin yaşandığını anlatan Konukoğlu, bunda, artık avuç içerisine sığan ve akıllı telefona indirgenen bilişim sektöründeki gelişmelerin belirleyici olduğunu bildirdi.

Bu gelişmeyi, "Her şey avuç içerisine sığan ve cepte taşınan akıllı telefonun içinde ve her yer bir telefon uzaklığında" sözleri ile özetleyen Konukoğlu, herkesin her yere ve her bilgiye ulaştığı bir dönemin yaşandığını dile getirdi.

İş dünyasının kendisini yenilemediği takdirde, yenilenen iş yapma anlayışı ve teknolojiye yenilmek durumunda kalacağını vurgulayan Konukoğlu, her yeni sisteme geçildiğinde ve her yenilikçi yaklaşımda başarılı olmak ve amaca ulaşmak için, yeniliği tüm çalışanların benimsemesinin sağlanması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Toplantıya; Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Sezer Cihan ve daire başkanlığına bağlı uzmanlar da katıldı. Programın öğleden sonra yapılacak bölümünde Sezer Cihan tarafından katılımcılara 'Sürdürülebilir Binalar' başlığı altında 'Bir Eko Şehir Gaziantep' konulu sunum yapılacak. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi İş Dünyasında Değişim Zamanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement