İş Dünyasından Twıtter Yasağı Eleştirisi - Son Dakika
Güncel

İş Dünyasından Twıtter Yasağı Eleştirisi

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, Türkiye'nin Twitter yasağıyla Çin, Kuzey Kore ve İran gibi ülkelerle birlikte anılmaya başlandığını belirterek, "Umarım ki bu yanlıştan bir an önce dönülür" dedi.

25.03.2014 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, Türkiye'nin Twitter yasağıyla Çin, Kuzey Kore ve İran gibi ülkelerle birlikte anılmaya başlandığını belirterek, "Umarım ki bu yanlıştan bir an önce dönülür" dedi.

ATSO mart ayı meclis toplantısında üyelere seslenen ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, ekonominin gündeme getirilmediğine, tüm gündemin merkezi siyasetten oluştuğuna dikkat çekti. Gezi olaylarını hatırlatan Budak, o dönemde ABD'yi ziyaret ettiğinde herkesin Türkiye'deki görüntüleri konuştuğunu, geçen hafta turizm fuarı için gittiği Rusya'da yine Türkiye'nin nereye gittiğinin sorulduğunu söyledi.

Türkiye'nin dünya gündeminde Twitter yasağıyla yer aldığı anımsatan Budak, "Türkiye Twitter yasağıyla Çin, Kuzey Kore ve İran gibi ülkelerle birlikte anılmaya başlandı. Böylesine kaotik ortamlarda, yabancı sermayeye cari açık açısından en çok ihtiyaç duyulan bir ülkede tüm bunlara karşı daha dikkatli olmak gerekiyor. Umarım ki bu yanlıştan bir an önce dönülür" diye konuştu.

SEKTÖRDE BÜYÜME ORANLARI

Önümüzdeki ay turizm sezonunun başlayacağını vurgulayan ATSO Başkanı Budak, Avrupa ekonomisinin toparlanması ve Euro'nun halen değerli olmasının lehimize olduğunu, Rusya pazarındaysa sıkıntının artacağını belirtti. Budak, "Genel olarak sektörümüzün 2014 beklentisi yüzde 5 büyümedir. Dış dünyadaki imajımız yükselse, girdi maliyetleri artışı önlense, tanıtımda çok daha etkin hale gelsek ve sezonu biraz uzatabilsek bu artış daha fazla olur" dedi.

KONYAALTI PLAJI HALA SAHİPSİZ

Dünyaca ünlü Konyaaltı Plajı'nın ne olacağı konusunun halen belirsizliğini koruduğunu ifade eden Budak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İç ve dış turizmde, şehir turizminde bizim için çok önem taşıyan Konyaaltı sahili, sahipsiz ve bakımsız bekliyor. Seçimden sonra tahsis yapılsa bile, ihale inşaat derken sezon biter, büyük bir kayıp ve sıkıntı yaşanır. Bu nedenle ilgili kurumlar bu konuda artık acil adımları hemen atmalıdır."

BU FİYATLARLA TARIM ÇÖKER

İhracat konusuna da değinen Budak, ihracat yavaşladığında üreticinin zarar ettiğini, ocak ayında Antalya Toptancı Hal'inde fiyatların düştüğünü hatırlatarak, "Rusya tarım ihracatımızda da hayati bir pazar ve tarife dışı engellerle karşılaşıyoruz. Rusya'daki engellerin devam edeceği görülüyor. Bu fiyatlarla bu sektör çöker" dedi.

ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, ayrıca Korkuteli'nde mermer ve mantar ihtisas sanayi bölgeleri kurulması için bakanlığa müracaat aşamasına gelindiğini kaydetti. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İş Dünyasından Twıtter Yasağı Eleştirisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement