İş Garantili Lise - Son Dakika
Yerel

İş Garantili Lise

Adana'daki Nezihe Yalvaç Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nden mezun olan öğrenciler, turizm bölgelerindeki otel ve restoranlarda nitelikli ara eleman olarak istihdam ediliyor Okulun uygulama otelinde çalışıp eğitim gören öğrenciler, mezun olduktan sonra başta staj gördükleri yer olmak üzere.

29.04.2014 11:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

VOLKAN KAŞİK - Nezihe Yalvaç Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nden mezun olan öğrenciler, turizm bölgelerindeki otel ve restoranlarda nitelikli ara eleman olarak istihdam ediliyor.

Turizm sektörüne ara eleman yetiştiren okulda verilen uygulamalı eğitimle, sektördeki kalifiye eleman açığı kapatılıyor. Teorik eğitimin yanı sıra resepsiyon, servis teknikleri, otel işletmeciliği, kat hizmetleri, yiyecek içecek bilgisi konusunda mesleki eğitim verilen öğrenciler, eğitimlerinin ardından sektörde hizmet vermeye hazır hale geliyor.

Okulun uygulama otelindeki çeşitli birimlerde çalışıp eğitim gören öğrenciler, burada bir müşterinin nasıl karşılanacağı, nelere dikkat edileceği, isteklere nasıl cevap verileceği, karşılaşılan sorunların nasıl çözümleneceği konusunda bilgi sahibi olurken, mezun öğrenciler başta staj gördükleri yer olmak üzere sektörde çalışmaya başlıyor.

Okul Müdürü Seyfi Ali Alkış, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitim gören 450 öğrencinin okula başladıkları andan itibaren iş imkanıyla karşı karşıya olduğunu söyledi.

Alkış, okulda İngilizce, Çince ve Rusça eğitim verildiğini anlatarak, teorik eğitimlerini tamamlayan öğrencilerin okulun uygulama otelinde sektöre hazırlandığını ifade etti.

Otellerin şubat ayından itibaren kendilerine resmi yazıyla hangi departmanlarda kaç öğrenci çalıştıracaklarına dair istekte bulunduklarını, bu istekleri değerlendirerek öğrencileri staj için o bölgelere gönderdiklerini vurgulayan Alkış, mezun olduktan sonra beğenilen öğrencilerin otellerde istihdam edildiğini bildirdi.

Okuldan mezun olan öğrencilerin kolaylıkla iş bulabileceğini aktaran Alkış, "Mesleğini benimsemiş öğrencilerimizin iş bulma şansları yüzde 100. Büyük oteller, başarılı öğrencilerimizi işe almak için teklifte bulunuyorlar. Liseyi bitiriyorsun ve işin hazır, böyle bir imkan var. Öğrencileri, bu imkanı en iyi şekilde değerlendirmesini bilmeli. Bu büyük bir fırsat. Buradan mezun öğrenciler iyi bir turizm işletmecisi olabilir" dedi.

Okulda 14 usta eğitici, 12 meslek öğretmeni, 14 kültür dersi öğretmeni bulunduğunu, uygulama otelinin ise 26 oda ve 65 yatak kapasitesiyle hizmet verdiğini aktaran Alkış, oteldeki 100 ve 70 kişilik restoranların da vatandaşlara hizmet verdiğini vurguladı.

Uluslararası başarı

Alkış, 11-15 Şubat'ta Dünya Aşçılar Birliği (WACS) ile Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle Beylikdüzü'ndeki Tüyap Fuar Merkezi'nde düzenlenen 12. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali'ne katıldıklarını ve buradan madalyayla döndüklerini aktardı.

ABD, Belçika, Brezilya, Bulgaristan, Fransa, Yunanistan, Hindistan, İtalya, Rusya, Ukrayna, İngiltere, Güney Kore'nin de bulunduğu 28 ülkenin katıldığı festivalde okullarının 3 kategoride yarıştığını anlatan Alkış, Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Mutfak Dalı öğrencilerinin dünya ikinciliği ve 2 dünya üçüncülüğü olmak üzere toplamda 7 madalya alarak Adana'yı ve Türkiye'yi başarıyla temsil ettiğini sözlerine ekledi. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İş Garantili Lise - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement