İş İnsanları Çözüm Sürecine Ekonomik Politikaların da Eklenmesini İstiyor - Son Dakika
Güncel

İş İnsanları Çözüm Sürecine Ekonomik Politikaların da Eklenmesini İstiyor

İş İnsanları Çözüm Sürecine Ekonomik Politikaların da Eklenmesini İstiyor

Diyarbakır’daki iş insanları, 7 Haziran genel seçimlerinin ardından sona eren çözüm sürecinin 1 Kasım genel seçimlerinin ardından tekrar devam ettirilmesi gerektiğini belirterek, sürece ekonomik politikaların da eklenmesi gerektiğini kaydetti.

09.11.2015 12:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'daki iş insanları, 7 Haziran genel seçimlerinin ardından sona eren çözüm sürecinin 1 Kasım genel seçimlerinin ardından tekrar devam ettirilmesi gerektiğini belirterek, sürece ekonomik politikaların da eklenmesi gerektiğini kaydetti.

Diyarbakır Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DİSİAD) Başkanı Burç Baysal, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, çözüm sürecinin net bir şekilde konuşulmadığı sürece hiçbir ekonomik politikanın burada işlemeyeceğini dile getirdi. Tek başına siyasal çözümün de yeterli olamayacağını ifade eden Baysal, "Çözüm sürecinin ekonomik ayağını oluşturmadığı zaman, eş güdümlü bir ekonomik kalkınma politikası belirlenmediği zaman tek başına siyasal çözümün de yetmeyeceğini defalarca kez vurguladık. Bu son 5 aylık dönem içerisindeki olanlara bakarsanız bundan iş çevreleri inanılmaz şekilde etkilendi. Bölgedeki iş çevrelerinin küçüğünden büyüğüne kadar bir şekilde bu yaşananların telafisi için geçmişte Marmara'da, Ege'de hatta Antakya'da yapılan afet bölgesi misalinde alınan yöntemlerin bölgeye bir an önce uygulanması lazım. Çözüm süreci ile beraber gelinen iklimde Türkiye'ye en fazla katma değer yaratacak sektörlerden bir tanesi olan turizm sektörü çok ciddi bir kayba uğramıştır. İki buçuk yıllık huzur içinde geçen dönemlerde en büyük artıyı kazanan turizm sektörü bugün de eşyanın tabiatı nedeni ile en çok etkilenen kesim olduğu ortadayken bir şekilde turizm sektörünün desteklenen ortamlarının yaratılması ve bununla ilgili sübvansiyonların sağlandığı ortamda tekrardan Türkiye'ye hizmet edecek onlarca turizm aktörünün olduğu bir yerdeyiz. Çözüm süreci konusunda siyasi aktörler 1 Kasım'dan sonra dillerini artık düzeltebilir noktaya gelmesi lazım" dedi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İş İnsanları Çözüm Sürecine Ekonomik Politikaların da Eklenmesini İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement