İş Kadınlarımızın Başarı Öyküleri" - Son Dakika
Güncel

İş Kadınlarımızın Başarı Öyküleri"

İş Kadınlarımızın Başarı Öyküleri"

Eskişehir'in Mihalgazi ilçesinde, 30 Mart'ta belediye başkanlığını kazanarak, yaşmak ve şalvardan oluşan ilçeye özgü kıyafetiyle koltuğa oturan Akgün: "Ben kendi başıma bir şey yapabilirim ama ekiple daha iyi şeyler yapabilirim' diyeceksiniz.

03.06.2014 16:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti'den Mihalgazi Belediye Başkanlığına seçilip, yaşmak ve şalvardan oluşan ilçeye özgü kıyafetiyle koltuğa oturan Zeynep Akgün, "Ben kendi başıma bir şey yapabilirim ama ekiple daha iyi şeyler yapabilirim' diyeceksiniz. Başarı, kişinin kendisine ve ailesine karşı dürüst ve saygılı olmasıdır" dedi.

Akgün, Bilecik'in Bozüyük ilçesinde Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından "2. Kariyer Günleri" kapsamında düzenlenen "İş Kadınlarımızın Başarı Öyküleri" konulu panelde, Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun olduktan sonra muhasebe alanında deneyim kazandığını söyledi.

Kendisi için başarının, okumak, üniversiteyi bitirmek olmadığını belirten Akgün, öğrencilere, "Benim için başarı, sizin hayatınızda dengeli bir yaşama sahip olup, olmamanızdır. Dengeli yaşayın, hayat size güzel. Bir daha bu yaşta olmayacaksınız. Ufak tefek şeyleri kafanıza takmayın" tavsiyesinde bulundu.

Akgün, Mihalgazi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'ni, 2004 yılında 116 bayan ile kurduklarını anlatarak, şöyle konuştu:

"Devletten sera istiyoruz dedik. Devlet bize, 'Sera vermeyiz çünkü biz süt sığırcılığına, büyükbaş hayvancılığa destek veriyoruz. Bizim böyle bir politikamız yok' dedi. Politikayı değiştirin dedik ve devletten 1 trilyona yakın bir para ile kendi seralarımızı kurduk, üretim yapıyoruz. Demek ki neymiş, hedefiniz bir olacak, bireysel olarak değil, ekip işiyle bir araya geleceksiniz. 'Ben kendi başıma bir şey yapabilirim ama ekiple daha iyi şeyler yapabilirim' diyeceksiniz. Sınıfınızda da belki sivrilebilirsiniz ama diğer arkadaşlarınız da sizinle bir yerlere gelemiyorsa, o da bana göre başarı değildir. Başarı, kişinin kendisine ve ailesine karşı dürüst ve saygılı olmasıdır."

-"Kadınların askerlik mesleğini yapabileceğini herkese gösteriyorum"-

Bozüyük İlçe Jandarma Komutanlığında görevli Astsubay Çavuş Ceyda Bağrıaçık ise görevinden gurur duyduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Beni bu mesleğe iten en önemli şey, içimdeki vatan sevgisidir. Bir bayan olarak çoğu erkeğin dahi yapamayacağı bir işi yapıyorum ve böylelikle kadınların askerlik mesleğini yapabileceğini herkese gösteriyorum. Asker olduğumun bilindiği her ortamda, bana seviyeli bir şekilde yaklaşılıyor. Kadın astsubay olduğum, üniforma giydiğimden dolayı 'her gün ne giysem' diye bir derdim de olmuyor."

Programda, Bozüyük Yardım Sevenler Derneği ve Yeşilyurt Spor Kulübü Başkanı Nermin Nalbantoğlu, iş kadını Hülya Esel ve avukat Emel Akan Yıldırım da başarı öykülerini anlattı.

Etkinliğin sonunda, Bilecik Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, İlçe Jandarma Komutanı Süleyman Can, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hanifi Başıbüyük tarafından konuşmacılara teşekkür belgesi ve Metristepe Anıtı'nın maketi hediye edildi. - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İş Kadınlarımızın Başarı Öyküleri' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement