İş Kolu Tespit Kararı - Son Dakika
Güncel

İş Kolu Tespit Kararı

Borsa İstanbul A.Ş'nin, iş yerinde yürütülen işlerin niteliği itibarıyla "banka, finans ve sigorta" iş koluna girdiği saptandı.

23.06.2016 09:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Borsa İstanbul A.Ş'nin, iş yerinde yürütülen işlerin niteliği itibarıyla "banka, finans ve sigorta" iş koluna girdiği saptandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının, iş kolu tespit kararına ilişkin tebliği, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tebliğde, Borsa İstanbul A.Ş.'de gerçekleşen incelemede, Reşitpaşa Mah. Tuncay Artun Cad. Emirgan, Sarıyer, İstanbul adresindeki iş yerinde, sermaye piyasası araçlarının kambiyo ve kıymetli madenleri ile kıymetli taşların ve Sermaye Piyasası Kurulunca uygun görülen diğer sözleşmelerin, belgelerin ve kıymetlerin serbest rekabet şartlarında satılabilmesini sağlamak, bunlara ilişkin alım-satım emirlerini sonuçlandıracak şekilde bir araya getirmek, bu emirlerin bir araya gelmesini kolaylaştırmak, oluşan fiyatları tespit ve ilan etmek üzere piyasalar, pazarlar, platformlar ve sistemleri ile teşkilatlanmış, diğer pazar yerleri oluşturmak, kurmak ve geliştirmek, bunları ve başka borsaları ya da borsaların piyasalarını yöneten ve işleten, Kuyumcukent Sitesi Ladin Sok. No: 4-1005 Bahçelievler, İstanbul adresinde faaliyet gösteren bir iş yerinin daha olduğu belirtildi.

Her iki iş yerinin, amaçta ve yönetimde birlikleri ile hukuksal bağlılıkları değerlendirildiğinde tek bir iş yeri olduğu, bu iş yerinin diğer iş yerine bağlı yer olduğu dikkate alındığında, yapılan işlerin İşkolları Yönetmeliği'nin 09 sıra numaralı "banka, finans ve sigorta" iş kolunda yer aldığının tespit edildiği kaydedildi.

Tebliğde, Borsa İstanbul A.Ş. iş yerinde yürütülen işlerin niteliği itibarıyla İşkolları Yönetmeliği'nin 09 sıra numaralı "banka, finans ve sigorta" iş koluna girdiğine ve yapılan bu tespitin Resmi Gazete'de yayımlanmasına, 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu'nun 5'inci maddesi gereğince karar verildiği bildirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İş Kolu Tespit Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement