İş-Kur'dan Engellilere Destek - Son Dakika
Güncel

İş-Kur'dan Engellilere Destek

İş-Kur\'dan Engellilere Destek

İş-Kur yetkilileri, Batman ve ilçelerde engellilerle ilgili faaliyet gösteren kuruluşları ve kendi işini kuran engellileri ziyaret etti.

23.11.2016 12:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İş-Kur yetkilileri, Batman ve ilçelerde engellilerle ilgili faaliyet gösteren kuruluşları ve kendi işini kuran engellileri ziyaret etti.

İş-Kur Şube Müdürü Hüseyin Açar ile Aktif İş Gücü Hizmetleri Dairesi Başkanlığı proje sorumluları Ertan Köse ve İrfan Kaya, Beşiri ilçesinde proje kapsamında engelli kendi işini kuran Ali Acet'i ve Beşiri'de faaliyet gösteren Beşiri Engelliler Derneğini ziyaret ederek, çalışmalar ve projeler hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Proje sorumlusu Köse, yaptığı açıklamada, engellilerin kendi işlerini kurmaları yönünde kurum olarak her türlü kolaylıkları sağlayacaklarını belirtti.

Köse, "Daha önce kendi işini kuran engellilerimizin işletmelerini açtıktan sonra varsa sıkıntıları o sıkıntıların giderilmesi için daire başkanlığı olarak işlerinin devamlılığı için nasıl yardımcı olunabilir konusunda yardımcı olmaya çalışacağız. Ayrıca, bu yıl proje kapsamına alınan hayvancılık projelerin başvuruları yapılacak. Bu da kırsallarda yaşayan engellilerimiz için bir umut olacak." şeklinde konuştu.

Dernek Başkanı Ahmet Tadık ise, yapılan çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirerek, şöyle konuştu:

"Dernek üyelerimizden 23 engelli kardeşimizi girişimcilik belgesi sahibi yaptık. Bu arkadaşlarımızdan bir kişi kendi işini kurdu. Diğer arkadaşlarımızında işlerini kurmak isteyen kardeşlerimize proje hazırlama konusunda her türlü yardım ve destekleri sunacağız. İş-Kur'un engellilere sunmuş olduğu bu desteği iyi değerlendirmek gerekir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İş-Kur'dan Engellilere Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement