İş-Kur'dan Okullarda 'Meslek Tanıma ve Meslek Seçme' Eğitimi - Son Dakika
Yerel

İş-Kur'dan Okullarda 'Meslek Tanıma ve Meslek Seçme' Eğitimi

İş-Kur\'dan Okullarda \'Meslek Tanıma ve Meslek Seçme\' Eğitimi

KUR Kütahya İl Müdürlüğü İşve Meslek Danışmanları tarafından, okullarda 'meslek tanıma ve meslek seçme eğitimi' verildiği bildirildi.

22.01.2014 11:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İŞ-KUR Kütahya İl Müdürlüğü İşve Meslek Danışmanları tarafından, okullarda 'meslek tanıma ve meslek seçme eğitimi' verildiği bildirildi.

Müdürlükten yapılan yazalı açıklamada, "Mesleki Bilgi Rehberlik ve Danışmanlık Programı çerçevesinde Kütahya Merkez, Tavşanlı, Simav, Gediz ve Emet ilçelerindeki tüm ortaokul 4.sınıf öğrencilerine yönelik meslek tanımı ve meslek seçmenin önemi konularında eğitimler vermiştir. 86 ortaokulda gerçekleştirilen eğitimler ile 3.692 öğrenciye ulaşılmıştır. Ayrıca 86 okulda cam imal ve montaj, yazılım ve girişimci (internet sitesi sahibi) ve avukatlık mesleğinde deneyim sahibi olan çalışanlar ile öğrenci gruplarının buluşmaları ile kariyer günleri organize edilmiştir. Ortaokul son sınıf öğrencilerin meslek algılarını kuvvetlendirmek, meslek çeşitliğinin farkındalığını artırmak, yetenek,beceri ve değerleri ile uyumlu meslek seçiminin yaşam süreçlerine ne denli olumlu katkılar sağlayacağını bilinçlendirme konularında yoğunlaşan eğitimlerimiz önümüzdemi aylarda da devam edecektir" denildi. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İş-Kur'dan Okullarda 'Meslek Tanıma ve Meslek Seçme' Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement