İş-Kur'dan Üniversite Öğrencilerine Staj İmkanı - Son Dakika
Yerel

İş-Kur'dan Üniversite Öğrencilerine Staj İmkanı

İş-Kur\'dan Üniversite Öğrencilerine Staj İmkanı

Siirt Çalışma ve İş Kurumu (İş-Kur) Müdürlüğü, mezun öğrencilerin iş arama sürecinde karşılaştıkları deneyim eksikliği problemini gidermek amacıyla ’İşbaşı eğitim programı’ düzenleyecek.

19.01.2015 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt Çalışma ve İş Kurumu (İş-Kur) Müdürlüğü, mezun öğrencilerin iş arama sürecinde karşılaştıkları deneyim eksikliği problemini gidermek amacıyla 'İşbaşı eğitim programı' düzenleyecek.

İş-Kur Müdürü Ömer Aslan, program sayesinde öğrencilerin eğitim aldıkları veya başka bir alanda mesleki deneyim ve beceri kazanmalarının ileriki dönemdeki iş hayatlarında yansıyacağını söyledi. Aslan, "Ayrıca işbaşı eğitim programı sayesinde öğrencilerin zorunlu stajlarını daha kolay yapabilecekleri düşünülmektedir. İş-Kur, 160 saat olan programa katılan öğrencilere her gün için 25 lira harcırah ödenecek ve program süresince iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası primlerini de yatıracaktır. Bu sayede öğrenciler staj yaparken geçici süreli de olsa gelir elde etme imkanı bulabilmektedirler" dedi.

İşbaşı eğitim programına katılma şartları hakkında da bilgi veren Aslan, "Öncelikle bireylerin kuruma kayıtlı işsiz olması gerekir. 15 yaşını tamamlamış ve işverenin birinci veya ikinci derece kan hısmı veya eşi olmaması gerekir. Programın başlama tarihinden önceki 3 aylık dönemde programın yapılacağı iş yerinin çalışanı olması gerekir. Ayrıca işbaşı eğitim programına ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora ve ikinci öğretim öğrencileri ile açık öğretim ilkokulu, ortaokulu, lisesi ile açık öğretim fakültesi öğrencileri katılabilecektir" diye konuştu. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İş-Kur'dan Üniversite Öğrencilerine Staj İmkanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement