İş-kur'dan Üniversitelilere Seminer - Son Dakika
Yerel

İş-kur'dan Üniversitelilere Seminer

İş-kur\'dan Üniversitelilere Seminer

Bitlis Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü; işgücü piyasasının en önemli aktörlerinden biri olan Bitlis Eren Üniversitesi’yle ilişkilerini geliştirmek amacıyla öğrencilere iş ve meslek danışmanları vasıtasıyla işbaşı eğitimi programı ile ilgili seminer verdi.

05.03.2015 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü; işgücü piyasasının en önemli aktörlerinden biri olan Bitlis Eren Üniversitesi'yle ilişkilerini geliştirmek amacıyla öğrencilere iş ve meslek danışmanları vasıtasıyla işbaşı eğitimi programı ile ilgili seminer verdi.

Seminer çalışmalarına Prof. Dr. Sezai Yalçın, Bitlis İş-Kur İl Müdürü Alattin Aslan da katıldı. Bitlis Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Bitlis Eren Üniversitesi arasında var olan işbirliğini daha nitelikli hale getirmek istediklerini söyleyen İl Müdürü Aslan, üniversitede okuyan öğrencilerin mezun olduktan sonra İş-Kur hizmetlerinden daha fazla yararlanmaları amacıyla sundukları hizmetleri anlatmak istediklerini belirtti. Bu anlamda üniversite ile "İş ve Meslek Danışmanlığı Hizmeti, İŞKUR İrtibat Noktası Faaliyetleri, İşbaşı Eğitim Programı, Kariyer Günleri, İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarları" gibi birçok alanda üniversite ile işbirliğine gidildiğini ve kurum ile Bitlis Eren Üniversitesi'yle 2015 döneminde kurumsal ilişkileri daha fazla arttırarak, iş arayanların yanı sıra üniversite öğrencilerinin de hizmetlerimizden daha fazla faydalanmasını amaçladıklarını belirtti. Aslan, "Bu amaçla özellikle 'İşbaşı Eğitim Programı' ile okuyan ya da yeni mezun olan iş arayanların deneyim eksikliğini gidermeyi planlıyoruz. Bu programdan yararlanan üniversite öğrencileri, deneyim kazanırken, günlük 25 TL katılımcı ücreti kazanmakta olup, iş kazası ve meslek hastalığı sigortaları da kurumumuz tarafından yatırılmaktadır. Genel sağlık sigortaları İş-Kur tarafından yatırılan öğrenciler, geleceğe daha güvenli hazırlanmasını sağlanılarak işbaşı eğitimi programının Bitlis Eren Üniversitesi'nde tanıtımı için yoğun çaba sarf etmeyi amaçlıyoruz" dedi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İş-kur'dan Üniversitelilere Seminer - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement