İş Sağlığı ve Güvenliği Semineri - Son Dakika
Ekonomi

İş Sağlığı ve Güvenliği Semineri

İş Sağlığı ve Güvenliği Semineri

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Genel Başkanı Ergün Altay, Türkiye’de günde 3 işçinin hayatını kaybettiğini belirterek, "En iyi kanunu çıkartabilirsiniz ama buna uymayan insan ölçüsü çok az olan işverenimiz olursa bu kazaların önüne geçemezsiniz" dedi.

20.11.2014 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Genel Başkanı Ergün Altay, Türkiye'de günde 3 işçinin hayatını kaybettiğini belirterek, "En iyi kanunu çıkartabilirsiniz ama buna uymayan insan ölçüsü çok az olan işverenimiz olursa bu kazaların önüne geçemezsiniz" dedi.

Altay, Kahramanmaraş'ta düzenlenen 'İş Sağlığı ve Güvenliği' eğitim seminerinde, Suriye'den gelen sığınmacıların yuvasını mecburiyetten terk ettiğini ifade ederek, "Etrafı ateş çemberi içerisinde olan bir ülkede yaşıyoruz, bu ülke yüz yıllardır etrafındaki zorda olan, sıkıntıda olan insanları kabul eden bir ülke. Özellikle yakın vilayetlerimizde Suriye başta olmak üzere Irak'tan gelen insanlarımız var. Bu sayı 2 milyonun üzerinde ülkemizde, zaman zaman bu bölgede yaşayan sizlerin sıkıntı çektiği dönemler oluyor. Bunların içinde yanlış yapanlar, hata yapanlar tabii ki olabilir. Biz ülke olarak ev sahipliği yapmak zorundayız. Özellikle iş hayatında Gaziantep'te, Şanlıurfa'da, Kilis'te, Çalışma Bakanlığı'nın verilerine göre şu anda kayıtlı olan 2 binin üzerinde misafirimiz var. Bu ülkede tabii ki yeteri kadar işsizimiz, fakirimiz, zorda olan insanımız var. Ülkeyi idare edenler önceliği bizlere vermek durumunda sonra yetişmiş kalifiye olan o bölgelerden gelen misafirlerimizi boş olan yerlere yerleştirmeleri ile ilgili bir problemimiz olmaz" dedi.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Altay, konuşmasının devamında, Türkiye'de günde 3 işçinin hayatını kaybettiğini vurgulayarak, "Bu programı yaparken 13 Mayıs Soma olmamıştı. 28 Ekim'deki Ermenek olmamıştı, Eylül ayındaki Şişli Mecidiyeköy'deki asansör faciası olmamıştı. Maalesef günde ortalama 3 arkadaşımız ülkemizde meydana gelen iş kazasında can veriyor. Bu rakam büyük bir rakam, bu rakam kabul edilebilir bir tarafı olmayan bir rakam. Özellikle iş kazalarıyla ilgili doğal afetlerden dolayı olan iş kazalarımız var. Şu anda Afşin'de, Elbistan'da gelen arkadaşlarımız var, hala bölgede yerin altında olan koca dağı mezar yapan orada şehitlerimiz duruyor çıkartamadık. Şu anda Ermenek'te 7 insanımız hala içeride, çıkartamadık. Allah'tan gelen doğal afete hiçbir itirazımız yok ama özellikle Ermenek ve Soma'dakiler iş kazası değil, bunun adı iş cinayetidir. Başta ülkeyi yönetenler, TBMM, en iyi kanunu çıkartabilirsiniz ama buna uymayan insan ölçüsü çok az olan işverenimiz olursa bu kazaların önüne geçemezsiniz. Ben özellikle son 6 aydır Türk-İş Başkanı olarak bir ifade kullanıyorum, bu bölgede de var Zonguldak'ta da var, ocak kapanıyor, mühürleniyor vatandaş geliyor mührü söküyor, işçileri çalıştırmaya devam ediyor. Burada çalışırken insanların ölmesi ha silahı alıp bir insanı vurdun ha orada mührü söküp içeri giren insanları öldürdün. Sağ olsun geçen Çarşamba günü Sayın Başbakan bunların para cezasına çevrilmeyeceğini bunların hapis cezası olarak Meclis gündemine getireceklerini söylediler. Bu bizim için memnuniyetle kabul edeceğimiz bir tablo" diye konuştu.

Altay, konuşmasının sonunda, "Fakir-fukaraya, zorda olan arkadaşlarımıza kömür vereceğiz diye fakir fukarayı ocaklarda öldürmeyelim, bununla ilgili ülkeyi yönetenler herkes üzerine düşeni noksansız yapmak zorunda. Bir geminin içerisindeyiz, gemi yol alıyor bu geminin adı Türkiye, batan geminin lüks kamarası olmaz herkes bulunduğu çerçevesinde başta evine sahip çıktığı gibi ülkeye sahip çıkma durumundayız. Çünkü bizim bu ülkeden başka gidecek hiçbir yerimiz yok" ifadelerine yer verdi.

Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, şu anda elimizde son derecek yeterli, uygulandığında problemlerin çok büyük bir bölümünü çözecek iş sağlığı, iş güvenliği kanunu ve tamamlayıcı mevzuatın bulunduğunu söyledi. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi İş Sağlığı ve Güvenliği Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı
    23:17 Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı

    Kayseri'de düzenlenen törende, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton sertifikalı nohut, aspir, yeşil mercimek, sorgum sudan ve kuru fasulye tohumu dağıtıldı. Kayseri'nin tarım ve hayvancılıkta önemli bir noktada yer aldığı belirtilirken, proje kapsamında son 4 yılda 8 bin ton muhtelif tohum dağıtımı gerçekleştiği ve 400 bin dekar alanın tarımsal üretime kazandırıldığı ifade edildi.

  • TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti
    22:03 TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti

    Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul İl Örgütü, hükümete gönderdiği açık mektupta asgari ücretin yılda bir kez artmasını isteyen Merkez Bankası Başkanı ve bu yıl asgari ücrete ikinci bir zam yapılmayacağını söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ı Merkez Bankası önünde düzenlediği basın açıklamasıyla protesto etti. TİP üyeleri, Merkez Bankası Başkanı'nın hemen görevden alınmasını istedi.

  • Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı
    19:56 Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı

    Akkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktör Yardımcısı Denis Radchenko, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) ayarlama ve başlatma safhasının santralin ömrü için çok önemli bir aşama olduğunu belirtti. Radchenko, birinci ünitede nükleerle ilgili binalarda ana inşaat çalışmalarının tamamlandığını ve şu anda ayarlama ve başlatma çalışmalarına kapsamlı olarak başladıklarını söyledi. Kontrollerin ardından sıcak ve soğuk deneme aşamasına geçileceğini belirten Radchenko, bu yılın sonuna kadar birinci ünitede ilk test elektrik enerjisini elde etmeyi planladıklarını ifade etti.

  • Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı
    19:34 Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı

    Sakarya'nın Söğütlü ilçesinde kurulması planlanan karma organize sanayi bölgesinde yatırım yapmak isteyen 40 firma ile sözleşme yapıldı. Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ön tahsis protokol toplantısı, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan yetkililer, yatırımcıların seçimi konusunda titiz davrandıklarını ve Söğütlü OSB'nin şehrin ihracat hedeflerine katkı sağlayacağını belirtti. Yeni OSB'nin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür edildi ve yatırımcı firmalarla ön sözleşme imzalandı.

  • Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı
    19:19 Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı

    Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Necdet Takva, Van'da her türlü yük taşımacılığı yapanlara 'K' Türü yetki belgesi verme yetkisini tekrar kazandıklarını açıkladı. Uzun süren çalışmalar sonucunda yetkinin geri alınmasıyla Van TSO'nun itibarının geri kazanılacağı ve kullanıcıların işlemlerinin kolaylaşacağı belirtildi.

  • Türk Müteahhitler Birliği Başkanı: Türk müteahhitliği dünyada bir marka haline geldi
    19:13 Türk Müteahhitler Birliği Başkanı: Türk müteahhitliği dünyada bir marka haline geldi

    Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Türk müteahhitliğinin dünyada bir marka haline geldiğini belirterek, Avrasya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde çalıştıklarını ve Sahra Altı Afrika bölgesindeki faaliyetlerini artırdıklarını söyledi. Türk müteahhitlik firmalarının mart sonu itibarıyla 136 ülkede, 507 milyar dolar tutarında 12 binin üzerinde proje üstlendiği ifade edildi.


Advertisement