İş Sanat İlkbaharı Rengârenk Bir Programla Karşılıyor - Son Dakika
Güncel

İş Sanat İlkbaharı Rengârenk Bir Programla Karşılıyor

İş Sanat İlkbaharı Rengârenk Bir Programla Karşılıyor

İş Sanat mart ayında da sanatseverlere dolu bir program sunuyor.

14.02.2014 14:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzleyicilerine her ay klasik müzikten dünya müziğine, şiir dinletilerinden, modern dansa uzanan geniş bir yelpazeye sahip bir program sunan İş Sanat, mart ayında da zengin içeriğiyle ilkbahara renkli bir başlangıç yapıyor.

İş Sanat'ta bahar programı modern dansın en önemli topluluklarından Limon Dance Company'nin iki özel gösterisiyle başlıyor. Hemen ardından Türk şiirinin usta kalemi Turgut Uyar'ın şiirleri, İş Sanat'ın ilgiyle takip edilen şiir dinletileri kapsamında sahneye taşınıyor. İş Sanat'ın yerli konser serisi mart ayında sevilen sanatçı Funda Arar'ın Türk Sanat Müziği konseriyle devam ediyor. Baharın ilk dünya müziği konseri de, kristal sesli şarkıcı Teresa Salgueiro'dan geliyor. İş Sanat klasik müzik konserlerine, Frankfurt Radyo Senfoni Orkestrası ve solist Hilary Hahn ile devam ediyor. Milli Reasürans'ta gerçekleşen Parlayan Yıldızlar konserlerinin mart ayındaki konuğuysa genç kemancı Deniz Şensoy olacak. İş Sanat'ın minik izleyicilerine sunduğu Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler müzikali de bir kere daha sahnelenecek.

ABD'li dans topluluğu Limón Dance Company'den iki özel gösteri

Her sezon modern dansın en önemli topluluklarını ağırlayan İş Sanat, teknik ustalıkları ve dinamik koreografisiyle tüm dünyada büyük beğeni toplayan Limón Dance Company'yi İstanbullu sanatseverlerle buluşturuyor. ABD'li dans topluluğu performanslarında, kurucusu José Limón'un zamanın ötesine geçen eserlerini ve vizyonunu yansıtıyor. Limón Dance Company, klasik yapıtları çağdaş koreografilerle dengelediği özel bir repertuvarla sahne alacak. Chopin'in bestelerinden, Shakespeare'in Othello'sundan, Küba'da demokrasi mücadelesi veren Beyaz Giyen Kadınlar'dan (Las Damas de Blanco) esinlenerek hazırladıkları Mazurkas, The Moor's Pavane ve müziklerini Paquito de Riviera'nın bestelediği Come With Me gibi piyeslerle izleyici karşısına çıkacak topluluk; 7 ve 8 Mart'ta İş Sanat sahnesinde görsel bir ziyafet sunacak.

Turgut Uyar'ın "Divan"ı İş Sanat'ta

İkinci Yeni'nin önde gelen şairlerinden Turgut Uyar'ın şiirleri İş Sanat'ın klasikleşen dinletileri kapsamında şiir tutkunlarıyla buluşuyor. Acım Sessiz Bir Güneş Batmasıdır isimli dinletide, Uyar'ın 1970 yılında yayınladığı ve çok tartışılan kitabı Divan'daki şiirleri Atilla Birkiye tarafından derlendi. Mehmet Birkiye rejisörlüğünde bir ev atmosferinin yansıtıldığı dinletide şiirleri Tilbe Saran, Metin Belgin, Bülent Emin Yarar ve Hakan Gerçek, Yaylı Çalgılar Dörtlüsü eşliğinde seslendirecek. Ücretsiz olarak izlenebilecek dinleti 10 Mart Pazartesi akşamı İş Sanat'ta.

Funda Arar, Türk Sanat Müziği'nin sevilen eserlerini İş Sanat'ta seslendirecek

Müzik kariyerine sığdırdığı dokuz albümle büyük bir hayran kitlesi edinen Funda Arar, 2008 yılında yayınladığı Rüya isimli albümünden derlediği özel bir repertuvarla İş Sanat'a konuk oluyor. İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı mezunu olan Funda Arar, Türk Sanat Müziği'nin sevilen eserlerini kendine özgü yorumuyla seslendirecek. Uzun yıllardır böyle bir konserin hayalini kuran sanatçı, 12 Mart Çarşamba akşamı müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşatacak.

Portekiz'in kristal sesi Teresa Salgueiro İş Sanat'a konuk oluyor

Dünya müziği kuşağı, mart ayında kristal sesli şarkıcı Teresa Salgueiro'yu ağırlıyor. Wim Wenders'in Lizbon Hikâyesi adlı sinema filmindeki rolüyle dikkatleri üzerine çeken Salgueiro, José Carreras, Caetano Veloso, Angelo Branduardi gibi çeşitli sanatçılarla olan çalışmalarının sonucu olarak, Obrigado adlı albümünü 2006 yılında piyasaya çıkardı. Ardından Septeto de João Cristal ve Lusitânia Ensemble işbirliği ile iki albüm daha çıkararak başarısını pekiştiren sanatçı, sadece şarkıların değil, sözlerinin de tamamen kendisine ait olduğu ilk solo albümü O Mistério'nun duygu yüklü şarkılarıyla 20 Mart Perşembe akşamı İş Sanat'ta Portekiz esintisi yaşatacak.

İş Sanat'ın miniklere armağanı: Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler

İş Sanat minik izleyicilerinin kalbini Grimm Kardeşlerin klasikleşen masalı Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler ile kazanıyor. Yavuz Pekman uyarlaması ile sahnelenen masal, yönetmen Işıl Kasapoğlu'nun gözünden bambaşka bir müzikale dönüşüyor. Dördüncü yılına giren müzikalde Pamela Spence kötü kraliçeyi canlandırırken, Semaver Kumpanya'dan tanıdığımız Merve Dizdar, Pamuk Prenses rolüyle karşımıza çıkıyor. Ünlü oyuncu Serkan Keskin ise Pamuk Prenses'in cücelerinden yaşlı ve huysuz cüce rolünde izleyiciyi güldürüyor.

"Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler" yenilikçi yorumuyla küçüklerin hayal dünyasını zenginleştirirken, büyüklere özlediği duyguları yeniden yaşama fırsatı sunuyor. İş Sanat, minik sanatseverleri, 23 Mart Pazar günü bu müzikli serüvene bekliyor.

Frankfurt Radyo Senfoni Orkestrası ve solist Hilary Hahn'dan klasik müzik şöleni

Geçtiğimiz sezon verdiği muhteşem resital ile İş Sanat seyircisini adeta büyüleyen Hilary Hahn, bu kez Frankfurt Radyo Senfoni Orkestrası eşliğinde bir kez daha İstanbullu müzikseverlerle buluşuyor. Tekniği, yorumu ve yeni müziğe bağlılığıyla zamanımızın en çok aranan müzisyenlerinden biri olan Hilary Hahn, iki Grammy ve çok sayıda Diapason ödülünün yanı sıra 2001 yılında Time dergisi tarafından "Amerika'nın En İyi Genç Klasik Müzisyeni" ilan edilmişti. Hilary Hahnuluslararası müzik sahnelerinin başarılı şeflerinden Paavo Järvi yönetimindeki Frankfurt Radyo Senfoni Orkestrası ile Brahms'ın keman konçertosunu seslendirecek. Konser, 26 Mart Çarşamba akşamı İş Sanat sahnesinde gerçekleşecek.

Millî Reasürans'ta bir yıldız daha parlıyor

İş Sanat, yetenekleriyle gelecek vaat eden genç müzisyenleri müzikseverlerle buluşturduğu Parlayan Yıldızlar serisinde genç bir yeteneği daha ağırlıyor. İş Sanat'ın Parlayan Yıldızlar serisinin mart ayındaki konuğu genç kemancı Deniz Şensoy olacak. 2009 yılında Türkiye'de F. Seitz'ın Sol Majör Keman Konçertosu'nu orkestra eşliğinde seslendiren ilk kişi olan Şensoy, Almanya'dan Arjantin'e birçok uluslararası yarışmadan ödülle döndü. Vitali, Korsakov, Novacek gibi bestecilerin eserlerini seslendirecek genç sanatçıya piyanoda Gülnare Şekinskaya eşlik edecek. 13 Mart Perşembe günü gerçekleşecek konser Millî Reasürans Konser Salonu'nda ücretsiz olarak izlenebilir.

Soylu Ailesinden Parlayan Yıldızlar'a Meriç Soylu Ödülü

Milli Reasürans'ta Parlayan Yıldızlar Serisi'nde sezonun en parlak yıldızına, geçtiğimiz yıl genç yaşta aramızdan ayrılan Meriç Soylu'nun ailesi "Meriç Soylu Ödülü"nü verecek. Meriç Soylu, 2006 yılında başladığı İş Sanat Yönetmenliği görevini vefat edene kadar başarıyla sürdürdü. Vizyonu ve müzik tutkusuyla her sezon İş Sanat sahnesinde birçok önemli konsere ve yenilikçi projeye imza attı. Soylu ailesi mayıs ayında Millî Reasürans'ta Parlayan Yıldızlar Serisinin 8 Mayıs'taki son konserinin ardından verilecek ödül ile Meriç Soylu'nun adını yaşatmayı ve genç yeteneklerin sanat hayatlarında attıkları bu ilk adımlarında destek olmayı arzuluyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İş Sanat İlkbaharı Rengârenk Bir Programla Karşılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement