İş'te Samsun' Buluşmaları" Etkinliği - Son Dakika
Yerel

İş'te Samsun' Buluşmaları" Etkinliği

İş\'te Samsun\' Buluşmaları" Etkinliği

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Genç Girişimciler Kurulu tarafından Global Girişimcilik Haftası kapsamında, "İş'te Samsun' Buluşmaları" etkinliği düzenlendi.

21.11.2015 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Genç Girişimciler Kurulu tarafından Global Girişimcilik Haftası kapsamında, "İş'te Samsun' Buluşmaları" etkinliği düzenlendi.

Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal Şahin, oda binasında düzenlenen programda, Türkiye'nin en büyük zenginlik kaynağının girişimciler olduğunu söyledi.

Türkiye'nin dünyada en çok büyüyen ekonomiler arasında yer aldığını dile getiren Şahin, şöyle konuştu:

"Bizler girişimcilik, kurumsallaşma ve markalaşma gibi kavramlarla henüz tanışmadan kendimizi rekabet ortamında bulmuş müteşebbisleriz. Zira rekabet denen kavramla henüz tanışmamıştık. Bizim için rekabet, kendi mahallemiz, şehrimiz ile sınırlıydı ama zaman değişti. Teknoloji ilerledi. Dolayısıyla rakiplerimiz sadece ülkemizle sınırlı değil. Bugün dünya bizim rakibimiz. Biz de onların rakibiyiz. Dil bilmeden, yol bilmeden dünya ekonomisine karışarak Türkiye ekonomisinin bel kemiğini oluşturduk. Bugün Türkiye, neredeyse dünyanın her noktasına mal ve hizmet satar hale geldi."

Samsun TSO Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ümit Ayla ise bu yıl Türkiye'de dokuzuncu kez kutlanacak Global Girişimcilik Haftası'nın 150 ülkede kutlanan yerel, ulusal ve küresel etkinliklerle gençleri yenilikçilik potansiyellerini keşfetmeye ve girişimciliği kariyer seçeneği olarak değerlendirmeye teşvik eden bir kampanya olduğunu belirtti.

Hafta boyunca küresel ölçekte gönüllü olarak gençlerle buluşulduğunu anlatan Ayla, şunları kaydetti:

"15- 30 yaş arasındaki gençlerde girişimcilik bilincini oluşturup potansiyellerini ortaya çıkarmak için bilgi ve birikimlerini paylaşıyor. Global Girişimcilik Haftası boyunca Türkiye genelinde sivil toplum örgütleri, üniversiteler ve devlet kurumlarının yer aldığı çok sayıda paydaş tarafından organize ediliyor. Hafta boyunca başarılarını kanıtlamış girişimciler, Türkiye'nin önde gelen iş adamları, fikir önderleri, profesyonel yöneticiler ve uzmanlar eşliğinde paneller, konferanslar, oturumlar, çalışma atölyeleri, fikir yarışmaları, eğitim programları, web buluşmaları ve vaka çalışmaları etkinlikleri düzenleniyor."

Açılış konuşmalarının ardından, n11.com Marka Pazarlama Müdürü Ömürden Sezgin "Marka Yaratmanın ABC'si", Ulusoy Un Sanayi AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Günhan Ulusoy "Lokalden Globale Bir Samsun Markası" başlıklarıyla sunum gerçekleştirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İş'te Samsun' Buluşmaları' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement