İş Üzerinde Sanat - Son Dakika
Yerel

İş Üzerinde Sanat

İş Üzerinde Sanat

Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri Kübra Yarar ile Can Temizgezek tarafından kurulan "İş Üzerinde Sanat Atölyesi" kapılarını “doğa içinde” sanatseverlere açtı.

23.06.2015 17:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri Kübra Yarar ile Can Temizgezek tarafından kurulan "İş Üzerinde Sanat Atölyesi" kapılarını "doğa içinde" sanatseverlere açtı.

Gümüşlük'ten Yalıkavak istikametine giderken sahil yolunda bulunan İş üzerinde Sanat Atölyesi'nde gerçekleştirilen açılış kokteyline, Can-Kübra ikilisinin yakınları, sanatçı arkadaşları ile çok sayıda davetli katıldı.

Kültür-sanat dünyasına taptaze bir nefes aldırmayı planladıklarının altını çizen sanatçı Kübra Yarar; " Biz kimiz ve sanatı niçin yapıyoruz? Bize bir sanat tarihi anlatılıyor, akademik eğitimler veriliyor. Ama 1990 yılından sonra sanki bu tarih yazılmıyor gibi davranılıyor ve bize de böyle öğretiliyor. Burayı atölye haline getirmekteki amacımız kendimizi keşfetmekti.

Biz bu işi niçin yapıyoruz? Varlık amacımız ne? Varmak istediğimiz noktalar? ve buradan ne gibi eserler çıkacak? İşte bu sorular ile meydana çıktı İş Üzerinde Sanat.

Burası bizim için bir üretim hane olacak ve şu anda dünyanın her yerinden sanatçılar ile görüşme yapmaktayız. Bu işi ciddiye alan herkese bu kapı açık. Büyük bir sinerji üreterek burada yeni işler yapıp, yeni oluşacak eserlerin altına imza atabiliriz. Amacımız aslında çok basit; sanat tarihine bir taş veya bir tuğla koyabilirsek ne mutlu bizlere" dedi.

İŞ ÜZERİNDE SANAT 'TA NELER YAPILABİLİR

Sadece plastik sanatlar değil de sanatın her yönüne atölyemiz açık diyerek açıklamada bulunan Sanatçı Can Temizgezek ise ; "Burada radyo programı da yapılabilir, bir sitcom da yazılabilir. Tiyatro oyunu da çıkabilir mesela, biz her şeye açığız ve çalışmalara başlayan senarist arkadaşlarımızda var. İstanbul'da çalışan sağlam projelerde yer almış arkadaşlarımızla üretebildiğimiz her şeyi İş Üzerinde Sanat'ta hayata geçireceğiz. Fakat burada önemli olan kaliteyi düşürmeden iyi eserler meydana çıkarabilmektir. Hepsini bir özveri ile yaparak yoğurarak burayı çok güzel bir hale getireceğiz" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İş Üzerinde Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement