İş ve Hayat Dergisi Yayın Hayatına Renkli Başladı - Son Dakika
Politika

İş ve Hayat Dergisi Yayın Hayatına Renkli Başladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Örgütlenmenin önünü açmak gerekiyor, örgütlenme kavga yapmak değildir" dedi.

18.02.2015 15:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Örgütlenmenin önünü açmak gerekiyor, örgütlenme kavga yapmak değildir" dedi.

Şeker-İş Sendikası'nın akademik yayın organı İş ve Hayat dergisinin ilk sayısı, Ankara Rixos Otel'de düzenlenen törenle tanıtıldı. Törende konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ülke ekonomisi açısından, işveren ve çalışanların ayrılmaz ikili olduğunu vurguladı. Özellikle üniversiteler ve iş dünyasında sosyal olaylar karşısında çözüm üretecek öncülük yapılmasını sürekli olarak dile getirdiklerini ifade eden Çelik, bugün bu öncü görevlerden birisinin de çıkacak olan bir dergiye Şeker-İş Sendikası'nın öncülük yapmasının ayrı bir anlam taşıdığını söyledi ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Çelik, çalışma hayatıyla ilgili birçok düzenlemeye imza attıklarının altını çizerek, "Bunlardan biri İş Kanunu'dur. Sosyal taraflarla bu yasanın yürürlüğe girmesi sağlandı. İstihdam paketleri, çalışma hayatındaki tıkanıklığı ve kriz dönemlerindeki sorunları aşmak için önemli paketler devreye girdi. İş sağlığı ve güvenliği gibi son derece önemli, müstakil bir yasayı Türkiye kazanmış oldu" diye konuştu.

Çalışma hayatında bir diğer önemli konunun da örgütlenme olduğuna değinen Bakan Çelik, "Hak arama yollarının açık olması son derece önemlidir. Sendikal mevzuatı uzlaşı ve diyalogla değiştirdik. Yasa değiştikten sonra sendikalı işçi sayısında 300 bin artış var, bu önemli bir rakamdır. Kısa sürede bunun daha da artacağı inancındayım" dedi.

"Örgütlenmenin önünü açmak gerekiyor, örgütlenme kavga yapmak demek değildir. Hak arama işidir" ifadesini kullanan Çelik, şunları kaydetti:

"Hak arama yalnız ücret sendikacılığı değildir. Hak arama; gerçekten insan onuruna yaraşır yaşam düzeyini sağlama konusunda masada diyalog çerçevesinde çözme, eğer çözülemiyorsa diğer mekanizmaları devreye koyma anlayışını egemen kılmaktır. Kamu çalışanlarıyla ilgili toplu görüşmeden, toplu sözleşmeye geçme düzenlemesini de işin içine katarsanız, gerçekten çalışma hayatıyla ilgili Bakanlığımız dönemi 'dolu dolu geçti' diyebilirim. İnşallah bundan sonra gelecek Çalışma Bakanlarına da fazla bir iş bırakmama niyetiyle sosyal taraflarla güzel diyalog çerçevesinde çalışmalarımızı yürüttük ve bugünlere geldik. Bitti mi? Bitmedi, bu alan dinamik bir alandır."

Bakan Faruk Çelik'e konuşmasının ardından Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök tarafından imzalanan İş ve Hayat dergisi takdim edildi.

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay da, İş ve Hayat dergisinde 24 akademisyenin bulunduğunu dile getirerek, derginin çalışma hayatı ve konfederasyonlarına büyük katkı sağlayacağını umduğunu söyledi.

Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri ve Teksif Sendikası Genel Başkanı Nazmi Irgat da Şeker-İş Sendikası'nın çalışma hayatının eksikliğini dolduran böyle bir çalışmayı hayata geçirmesiyle önemli bir iş çıkarttığını ve bu çalışmanın çalışma hayatına ışık tutacağını kaydetti.

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi ve İş ve Hayat Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Prof. Dr. Aydın Başbuğ da, İş ve Hayat akademik dergisinin bir boşluğu doldurmak amacıyla yayın yaşamına başladığını belirtti. Derginin hazırlanması aşamasında emeği geçen herkese teşekkür eden Prof. Başbuğ, "Değerli öğretim görevlisi arkadaşlarımızın çalışma hayatına ilişkin yazdığı makalelerin yeni ufuklar açacağına olan inancım tamdır. Bu vesile ile dergimize katkı veren tüm meslektaşlarıma teşekkürü bir borç bilirim" diye konuştu.

Tanıtım toplantısına İŞKUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, Pankobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, Pankobirlik Genel Müdürü Taner Taşpınar, Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök ve yönetim kurulu, Türk-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Türk Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alemdar,Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri ve Teksif Sendikası Genel Başkanı Nazmi Irgat, Çimse-İş Sendikası Genel Başkanı Zekeriya Nazlım, Tarım-İş Sendikası Genel Başkanı İlhami Polat, Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Veli Solak, Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Baki Yüksel, Ağaç-İş Sendikası Genel Başkanı Mürsel Taşçı, Harb-İş Sendikası Genel Başkanı Bayram Bozal, Türk-İş eski Başkanı Salih Kılıç, Türkiye Ziraatçılar Derneği Genel Başkanı İbrahim Yetgin ile üniversitelerden çok sayıda akademisyen katıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici de birer telgraf göndererek yayın hayatına yeni başlayan İş ve Hayat dergisi ekibine başarılar diledi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika İş ve Hayat Dergisi Yayın Hayatına Renkli Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement