İş Yatırım'ın TradeMaster Campus Projesi Büyümeye Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

İş Yatırım'ın TradeMaster Campus Projesi Büyümeye Devam Ediyor

İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ile akademik dünyanın köklü kuruluşu İstanbul Üniversitesi bir işbirliğine imza atıyor.

06.03.2015 10:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İş Yatırım'ın, üniversite öğrencilerini finansal ürünlerle tanıştırmayı ve yatırım yapmanın önemine dikkat çekmeyi hedeflediği TradeMaster Kampüs projesi İstanbul Üniversitesi'nin Avcılar Kampüsü'nde hayata geçti.

İstanbul Üniversitesi Sermaye Piyasaları Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin İş Yatırım'ın sponsorluğuyla hazırladığı SERPAM Trademaster Investment Platform 5 Mart 2015 tarihinde açıldı. Törene İstanbul Üniversitesi Rektörü Mahmut Ak, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Pekdemir, Sermaye Piyasaları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ahmet Köse, İş Yatırım Genel Müdürü Erdal Aral, İş Yatırım Genel Müdürü Yardımcısı Cenk Aksoy, İş Yatırım Pazarlama Müdürü Can Pamir, İş Yatırım çalışanları ve öğrenciler katıldı

Uygulamalı Portföy Yönetimi dersiyle paralel kullanılacak olan merkezde öğrenciler, yurtiçi piyasalarda BIST100 hisseleri, VİOP'ta belirli kontratlar, Euro, USD, gösterge tahvil, altın gibi yatırım araçları hakkında teorik bilgilerini İş Yatırım'ın online işlem platformu olan TradeMaster'da uygulama olanağı bulacak, gerçek zamanlı verilerle sanal işlem gerçekleştirebilecekler. İş Yatırım uzmanlarının piyasa bilgi ve tecrübelerini öğrencilerle paylaşacakları ve günlük hayattaki uygulamaları derslere taşıyacakları merkez, aynı zamanda bir finans laboratuvarı olarak kullanılacak. Gerçek datalar ile piyasaları takip etme ve işlem yapma imkanı bulacak olan genç finansçılar için, üniversite içi ve üniversiteler arası yarışmalar da düzenlenecek.

ODTÜ'de TradeMaster Investment Lounge, Bilkent Üniversitesi'nde TradeMaster Economics Platform'u ile başlayan TradeMaster Kampüs projesine Yaşar Üniversitesi TradeMaster Center ve İzmir Ekonomi Economics Platform, İstanbul Bilgi Üniversitesi de Bilgi TradeMaster Platform ile katılmıştı. İstanbul Üniversitesi'nin katılımı ile toplam üniversite sayısı 6'ya ulaştı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İş Yatırım'ın TradeMaster Campus Projesi Büyümeye Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement