İşadamı Nejat Güllü Serbest Bırakıldı (2) - Son Dakika
Güncel

İşadamı Nejat Güllü Serbest Bırakıldı (2)

İşadamı Nejat Güllü Serbest Bırakıldı (2)

, Hakkında yakalama kararı bulunan işadamı Nejat Güllü çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

21.09.2016 22:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

, Hakkında yakalama kararı bulunan işadamı Nejat Güllü çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı. Mahkeme, Güllü hakkında yurtdışına çıkış yasağı koydu.

Serbest Bırakılan Nejat Güllü,"İfadelerimde anlattığım gibi çok insan vatandaş gibi belki içerde belki dışarda tamamen kandırıldık. Bize kuzu postunda göründü. İki tane karşınıza getirilen 'öyle bir PKK'nın elinden aldık bunları biz getirdik Türkiye'de üniversitede okusunlar bunların kalacak yerleri yok' diyen insana siz ne yaparsınız? Kira yardımı yaparsınız. Yiyecek içecek verirsiniz. Bir yere kadar bunları o zaman düşündük yaptık da. Ama maalesef bunlar meğerse militan yetiştirmişler"

"Biz her zaman her şekilde devletimizin yanındayız. Devletimizin gücünün Türk milletinin gücünün bunun üstesinden geleceğine yüzde yüz eminiz. Bize de düşen bir vazife varsa fert olarak aile olarak her zaman yanındayız.

FETÖ/ PDY'nin iş dünyasına yönelik başlatılan soruşturma kapsamında serbest bırakıldıktan sonra hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılan Güllüoğlu Baklavalarının sahiplerinden Nejat Güllü, çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Nejat Güllü gözaltına alınarak akşam saatlerinde Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi.

GÜLLÜ'NÜN MAHKEME İFADESİ

Güllü, İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği'nde verdiği ifadesinde "Babamdan aldığım terbiye gereği yardım faaliyetlerinde bulunurum. Bir seferinde Pakistan'da yaşanan sel felaketi nedeniyle 10 bin TL yardımda bulundum. TUSKON'a baskılar nedeniyle üye olduğum doğrudur ancak MİT TIR'ları olayının basına yansımasının ardından ben bu yapılanmadan uzak durdum. Hatta yazılı olarak TUSKON'dan ayrılmak için başvurdum. Ancak benim iradem dışında dilekçem işleme konmamış. Bu yapı benden yurtdışında bayilikler almak için girişimde bulundu, ben her seferinde bunları reddettim. Beni çok meşhur yapacaklarını söylediler, ancak yine kabul etmeyince basın aracılığıyla aleyhimde yayınlar yaptılar" dedi. Güllü, 65 yaşında olduğunu ve sağlık problemleri de olduğunu belirterek tutuksuz yargılanmak istediğini söyledi.

YURTDIŞINA ÇIKIŞI YASAKLANDI

Mahkeme kararında, şüphelinin TUSKON üyeliğinden 2012 yılında yazılı olarak istifa ettiğine dair beyanı, dosya içerisindeki tape kayıtlarına göre FETÖ/ PDY silahlı terör örgütüne karşı konuşmaları, kendisiyle ilgili soruşturma sürecinde birisi akrabası olmak üzere 2 kişi hakkında FETÖ/ PDY üyesi olduğuna dair yetkili makamlara başvuruda bulunmuş olması yönündeki savunmalarını dikkate alarak Güllü'nün beyanında geçen delillerin toplanması halinde mevcut delil durumunun şüpheli lehine değişme ihtimalinin bulunduğunu belirtti. Güllü'nün yaşı ve sağlık problemlerini dikkate alarak tutuklanması talebinin reddine karar veren mahkeme, Güllü'ye yurtdışına çıkışını yasağı koydu. Ancak mahkeme, Güllü hakkında dava açılırsa her hafta bir gün evine en yakın karakola imza atmasına hükmetti.

SERBEST BIRAKILAN GÜLLÜ AÇIKLAMA YAPTI

Serbest bırakılan Güllü basın mensuplarına Avukatı Orhan Nezih Olmaç ile birlikte açıklama yaptı. Güllü açıklamasında, "Hürriyet bizim bildiğimiz kadar lezzetli değilmiş. Bugün daha bir lezzetini daha çok tattım. İnşallah içerdeki suçsuz arkadaşların da bu tadı tadacaklarına inanıyorum" dedi.

"BİZ HER ZAMAN HER ŞEKİLDE DEVLETİMİZİN YANINDAYIZ"

Kendisine sorulan sorulara değinen Güllü, "Siz örgüte üye misiniz?, Neden üye oldunuz? Nasıl yaptınız? Yardımınız oldu mu? şeklinde sorular. Biz zamanında herkes gibi bu örgüte girdiğimizi örgüt demeyeyim de bu TUSKON şeyine girdiğimizi... Çünkü o zaman bütün üst düzey yöneticiler, bakanlar, milletvekilleri, iş adamları buraya üye olmayan yoktu zaten. Sayın Cumhurbaşkanımız bile bu ödül törenlerine gelir, Başbakanımız bile ödül törenlerine gelirdi. Biz de tabi devletin bizim ailenin bir adeti vardır babamızdan öğrendiğimiz. Devletin başkası kimse ona itaat etmek mecburiyetindeyiz biz. ve yıllardan beri hep bu düstur üzerine hareket ettik. Bugün de öyleyiz, yarın da öyle olacağız, şimdiye kadar da öyleydik zaten. Onun için bizim devletin aleyhine bir örgüt olduğunu en ufak hissettiğimiz anda bu örgütün yanında olmamız imkansız olan bir şeydi. Bizim ne aile yapımıza, ne karakterimize uyan bir şey. Fakat biz bu aysbergin su üstündeki ufacık bir kitlenin içeresindeymişiz. Hiç farkında değiliz. Ne zaman ki devlet araştırmaya üzerine gitmeye başladı, ondan sonra neler olup bittiğini hayretlerle biz izledik. Ama ben her zaman söylüyorum. 65 yaşındayım. Bu Türkiye ufaklığımdan beri Türkiye'nin başına bir sürü şeyler musallat edilir. Sağ- sol, Alevi-Sünni, Kürt- Türk. Bir sürü şeyler bahane edilir ve iç savaş çıkartılmaya çalışılır. Ama Türk milleti öyle asil bir millettir ki tankın altına yatar, üstüne çıkar. Gördük bunu. Hiç bir şekilde bunların altında kalmaz ve üstüne daima biz bu işi halletmişizdir, üstesinden gelmişizdir. Onun için yine bu olayda da çok gizli ve sinsi bir şekilde teşkilatlanılıp çok kuzu gibi görünüp fakat arkasında aslında başka şeylerin olduğu ve bu ülkemizi parçalamaya yönelik devletimize karşı yapılan bu komplonun meydana çıktığını görüyoruz. Onun için biz her zaman her şekilde devletimizin yanındayız. Devletimizin gücünün Türk milletinin gücünün bunun üstesinden geleceğine yüzde yüz eminiz. Bize de düşen bir vazife varsa fert olarak aile olarak her zaman yanındayız" ifadelerini kullandı.

"2013 YILINDA TUSKON'DAN AYRILDIM"

TUSKON'a üye olduğunu ancak sonradan istifa ettiğini bildirdiğini söyleyen Güllü, "Fakat bu istifamız işleme kondu mu, konmadı mı bilmiyoruz. Ama o zaman en popüler bir kuruluştu. Yani Türkiye'de 2012 yılında, 2010 yılında, 2009 yılında bu kuruluş en popüler kuruluştu. Onun için de herkes bütün iş adamları oraya gitti. Çünkü buraya üye olmayınca piyasada aleyhinize bir kampanya başlatılabilir. Bilmem ne yapılabilir. Onun için millet yarışıyordu adeta buraya girmek için. 2013 yıllarında falan tahmin ediyorum ayrıldım ama bu işleme kondu mu konmadı mı bilmiyorum" diye konuştu.

"BU İŞİN MAĞDURLARINDAN BİR TANESİ DE BENDİM"

"Türk adaletine hep güvendim ve hala da güveniyorum" diyen Güllü, "Bundan sonra da güvenmeye devam edeceğim. Çünkü ben haklıydım ve bu işin mağdurlarından bir tanesi de bendim. İfadelerimde anlattığım gibi çok insan vatandaş gibi belki içerde belki dışarda tamamen kandırıldık. Bize kuzu postunda göründü. İki tane karşınıza getirilen 'öyle bir PKK'nın elinden aldık bunları biz getirdik Türkiye'de üniversitede okusunlar bunların kalacak yerleri yok' diyen insana siz ne yaparsınız? Kira yardımı yaparsınız. Yiyecek içecek verirsiniz. Bir yere kadar bunları o zaman düşündük yaptık da. Ama maalesef bunlar meğerse militan yetiştirmişler. Askeriyede militan yetiştirilmiş. Bunlar meydana çıkıyor. Biz bunları rüyamızda görsek inanmazdık. Poliste militan yetiştirilmiş. İşte Cumhurbaşkanımızın yaverine kadar çıkmışlar bunlar. Nasıl bir örgütmüş ki nasıl bir sinsi kuruluşmuş ki bu buralara kadar gelmiş, bunu yapanların hepsinin Allah belasını versin diyorum. Hiç bunlardan memlekete fayda gelmez. İnşallah bu süreç kısa zamanda hallolur. Yalnız şurada şunu zikretmek isterim. Kurunun yanında yaş da yanmaması için devletimizden özen göstermesini rica ediyorum. Devlet büyüklerimizden iyice bir tartıp öyle yargılamalarını istiyorum. Devlet büyüklerimiz zaten bunla ilgili şeyleri söylediler. İnsanlar, şirketler mağdur olmasın. Bu ekonominin hepimiz ihtiyacı olan bir ülke" ifadelerini kullandı.

"TÜRK DEVLETİ ÇOK GÜÇLÜDÜR UFAK TEFEK ŞEYLERE PAPUÇ BIRAKMAZ"

Güllü konuşmasını şöyle tamamladı: "Benim için milat MİT TIR'larının durdurulması olayıdır. Tapelerimde de var. 'MİT TIR'larını kim durdurduysa babam dahi olsa vatan hainidir' demişim. Bu o zamandan demek ki meydana çıkan benim şüphelenmeme sebep olan bazı şeylerden bir tanesidir. Ondan sonra zaten hep temkinli duruldu. Bu süreç hep devamlı hükümet, devlet aleyhine çalışılarak devam edildi. Ama ben her zaman söylüyorum. Türk devleti çok güçlüdür ufak tefek şeylere pabuç bırakmaz. İnancımız odur ki bunun üstesinden de yağdan kıl çeker gibi ayıklanacaktır ve daha da da güçlü çıkılacaktır."

TUSKON BAŞKAN YARDIMCISI AÇIKGÖZ DE TUTUKLANDI

Öte yandan hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılan TUSKON Başkan Yardımcısı Rana Tezcan Açıkgöz bugün Nöbetçi İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği'ne geldi. Açıkgöz hakkındaki yakalama kararı yüzüne okunduktan sonra tutuklandı. Böylece soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan Açıkgöz'ün de tutuklanmasıyla tutuklananların sayısı 30'a yükseldi.

SORUŞTURMANIN GEÇMİŞİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz Darbe girişiminin ardından FETÖ/ PDY soruşturması kapsamında 196 işadamı hakkında gözaltı kararı verilmiş, Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü'nün de aralarından bulunduğu 27 şüpheli "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanmıştı. Mahkeme, Nejat Güllü ve Açıkgöz'ün de aralarında bulunduğu 38 şüpheliyi adli kontrol hükümleri uygulayarak serbest bırakmıştı. Savcılık da 38 şüphelinin serbest bırakılmasına itiraz etmişti. İtiraz üzerine mahkeme, Nejat Güllü'nün de aralarında bulunduğu 9 şüpheli hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarmış, diğer şüpheliler hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılması talebini ise reddetmişti. 9 şüpheliden 4'ü tutuklanırken, diğer 5 şüpheliyi arama çalışmaları ise devam ediyor. Öte yandan Soruşturma kapsamında ayrıca haklarında gözaltı kararı bulunan ancak adreslerinde bulunmayan aralarında TUSKON Başkanı Rızanur Meral'in de bulunduğu 114 şüpheli hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İşadamı Nejat Güllü Serbest Bırakıldı (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement