İşaret Dili Kursu'na 40 Kişi Katılacak - Son Dakika
Yerel

İşaret Dili Kursu'na 40 Kişi Katılacak

İşaret Dili Kursu\'na 40 Kişi Katılacak

Tavşanlı’da İşaret Dili Kursu açılacak.

18.02.2015 12:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tavşanlı'da İşaret Dili Kursu açılacak. ZEKA'nın desteklediği kursu Tavşanlı Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mesleki Eğitim Merkezi hayata geçiriyor. İlçede 40 kişinin katılacağı kurs sayesinde işitme engelli vatandaşlarımız kamu kurumlarında daha kaliteli hizmet alacak.

ZEKA tarafından desteklenen 12 kurstan biriside Tavşanlı'da açılıyor. İlerleyen günlerde başlayacak olan Türk İşaret Dili Kursu 120 saat sürecek. Özellikle Kamu hizmeti veren memurların katılması beklenen kurs sayesinde devlet kurumlarında ki hizmet kalitesi arttırılmış olacak. Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Cenap Fillikçioğlu, "Bu kursu önemsiyoruz. Ulu Cami'de ki vaazları imamın yanında tercüme eden bir kursiyerimizi görürsek çok mutlu olacağız" dedi.

Bu kursta yaş kriteri aramadıklarını, Tavşanlı Belediyesi'nin 15 kişi belirleyeceğini, diğer kursiyerleri de Kaymakamlığın tespit edeceğini kaydeden Fillikçioğlu, "Türk İşaret Dili Kursumuzun lisans mezunları için bir avantajı olacak. Atanamayan arkadaşlarımızın şansı artacak. Çünkü 200 saatlik tercümanlık kursu var. Bu kursa katılmak isteyenler için aranan en öncelikli kriterde bizim vereceğimiz sertifika olacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı gibi kurumlar artık işaret dilini bilen personeller alıyor. Biz ilçemize dönecek olursak kurumlarımızın hizmet kalitesinin artacağını düşünüyorum. Belediyeye veya kaymakamlığa bir engelli vatandaş gittiğinde su faturasını rahatça yatırabilecek, halini anlatabilecektir. Hatta Ulu Cami'de Cuma Vaazlarında imamın anlattığı konuşları yanında işaret diline çevirecek din görevlileri görmek halkımızı memnun edecektir. Böyle düşünürsek vereceğimiz kursun önemi ortaya çıkıyor. 40 kişi katılacak Belediye, Kaymakamlık ve Milli Eğitim kursiyerlerimizi belirleyecek" diye konuştu.(İÖ-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İşaret Dili Kursu'na 40 Kişi Katılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement