İşbecer'den Transfer Açıklaması - Son Dakika
Spor

İşbecer'den Transfer Açıklaması

İşbecer\'den Transfer Açıklaması

Galatasaray Genel Sekreteri Fatih İşbecer, transferde adı West Ham ile geçen golcü oyuncu Burak Yılmaz’a resmi bir teklif gelmediğini söyledi.

29.01.2016 14:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galatasaray Genel Sekreteri Fatih İşbecer, transferde adı West Ham ile geçen golcü oyuncu Burak Yılmaz'a resmi bir teklif gelmediğini söyledi. İşbecer ayrıca, Benitez için Independiente Kulübü'nün sürekli fiyat arttırdığını ve en son 10 milyon 550 bin Euro talep ettiğini söyledi.

Sarı-kırmızılı kulübün genel sekreteri Fatih İşbecer, Perform ile imzalanan işbirliği anlaşması sırasında basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını da yanıtladı. Transfere ilişkin açıklamalarda bulunan İşbecer, "Hocamızla beraber takımı gençleştirme hedefiyle yola çıktı ve ara transferde hocamızın taleplerine uygun 5-6 kişilik bir transfer listesi oluşturduk. Fakat UEFA'dan gelen men riskini içeren sevk yazısıyla beraber transferde fren yaptık. Oyuncu alalım mı almayalım mı diye hesap kitap yapıldı. Ondan sonra UEFA'dan gelen yazıda bize bu sene için eksi 10 milyon, gelecek sezon için de eksi 10 milyon Euro zarara sınır koyması nedeniyle transferde el frenini çekmek zorunda kaldık" dedi.

BENITEZ İÇİN REAL MADRID'DEN 12 MİLYON EURO'LUK TEKLİF

Transferde adı geçen Benitez için Teknik Direktör Mustafa Denizli'nin istekli olduğunu dile getiren İşbecer, "Ben bunun için 18 saat yolculukla Arjantin'e gittim. Kulüp ile görüştük. Kulüp Galatasaray'daki bu arzuyu hissettiği için bizim oyuncu ile olan ilgimizi aleyhimize kullandı ve hareketli bir hedef haline getirdi. Her görüşmede biraz daha fiyatı yukarıya çektiler. En son 10 milyon 550 bin Euro gibi bir bonservis bedeli konuşulmaya başlandı. Kulüp süreci uzatarak fiyatı yukarıya çekmeye çalıştı. Bize sürekli Real Madrid'in 12 milyon Euro teklif verdiğini söylediler. Pazarlıklar belli bir aşamada kilitlendi ve ardından UEFA cezası geldi. Biz de bu transferi rafa kaldırdık. Şimdi Real Madrid'den gerçekten 12 milyon Euro teklif gelip gelmediğini de göreceğiz" diye konuştu.

"5 SENE İÇİNDE 15 MİLYON TL ÖDENMİŞ"

Galatasaray'ın geçtiğimiz yıl Aralık ayında yaptığı divan kurulunda sarf ettiği, "Galatasaray fakirleşirken, bazı insanlar zenginleşmiş" ifadelerini hatırlatılması üzerine Fatih İşbecer, "Ben divandaki açıklamamda, 'Galatasaray'ın bütün anlaşmaları sevr anlaşması gibi. Galatasaray'ın kaynakları çarçur olmuş. Galatasaray fakirleşirken, insanlar zenginleşmiş' dedim. Galatasaray geçtiğimiz 5 sene içinde insan kaynakları, internet danışmanlığı, muhtelif hukuk danışmanlıklarına 15 milyon TL para ödemiş. Galatasaray içeride ekibi varken dışarıdan hizmet almış. Duygun Başkan, 'Galatasaray'ın malı deniz, yemeyen domuz' gibi bir ifade kullanmıştı. Benim açıklamam Duygun Başkanımızın açıklamasının devamı niteliğinde. Yeni bir şey yok. Bu niyeyse ses getirmemişti. Ben söyleyince ses getirdi. Galatasaray'ın internet sitesinin barındırma hizmeti 7 sene içinde ayda 10 bin dolara yakın para ödenmiş. Bugünün parasıyla 2,5-3 milyon TL oluyor. Bir firma bize sponsor oldu. Şimdi aynı işlem için hiç para ödemiyoruz. Galatasaray'ın kaynakları biraz çarçur edilmiş. Sektörde olmayan işler için bedeller ödenince de bunu bize tedarik eden bazı kurum ve kişiler zenginleşmiş. Burada bir suç unsuru yok" şeklinde konuştu.

"BURAK YILMAZ'A TEKLİF YOK"

Transferde adı West Ham ile geçen golcü oyuncu Burak Yılmaz'ın durumu hakkında da bilgi veren İşbecer, "Burak konusunda şifahen bazı şeyler söyleniyor. Fakat burası bir kurum. Bize bir teklifin karşı kulüpten yazılı olarak iletilmesi denmesi lazım. Burak Yılmaz'a herhangi bir satın alma teklifi iletilmedi. Resmi olarak bir tane kiralama teklifi geldi. Kulübümüze resmi olarak Burak Yılmaz ile ilgili satın alma teklifi ulaşmış değil. Kiralama teklifi de kulüp menfaatlerine uygun olmadığı için kabul edilmedi" dedi.

"EKSİ 10 MİLYON EURO'YA UYACAK ŞEKİLDE ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ"

"Galatasaray'ın imza attığı tüm kontratları bire bir yerine getirmek için çok ciddi mesai harcıyoruz" diyen İşbecer, "Bizim şu anda gündemimizde oyunculara tek tek gidip indirim talep etmek gibi bir planımız yok. Mevcut kontratları bu sene hedef konulmuş eksi 10 milyon Euro'ya uyacak şekilde çalışmalar yapıyoruz. Bununla ilgili kampanyalar yapılıyor. Galatasaray nakit akışı problemini büyük Galatasaray taraftarının kenetlenmesiyle problemsiz şekilde aşacaktır" diye konuştu.

"TARAFTARLARIN BU DURUMA ALIŞMASI LAZIM"

Sarı-kırmızılı taraftarlara da çağrıda bulunan İşbecer, sözlerini şöyle tamamladı:

"Taraftar da bugüne kadar gördüklerinden dolayı rutinini Galatasaray'ın her sene 8-10 tane pahalı isimle kadrosuna takviye etmesine göre ayarlamış durumda. Bunu görmediği zaman yadırgıyor ve reaksiyon gösteriyor. Biz de yönetici olarak, '10.5 milyon mu, al 12 milyon Euro vereyim. Beraber uçakla dönelim, alanda bizi karşılasınlar' demiyoruz. Galatasaray'ın finansal durumu hesapsız, kitapsız, iyi çalışılmamış transferler yapılmasına müsaade etmiyor. Taraftarımızın da kendini bu yeni durumuna alıştırması, kulübüne destek olmayı kesmemesi lazım. Bu çok önemli. Sistem oturduktan sonrası zaten hep aydınlık. Biz bu dönemde eski alışkanlıkları kesmezsek Galatasaray'ın dar boğazdan çıkması mümkün olmayabilir." - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor İşbecer'den Transfer Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement