İscehisar'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

İscehisar'dan Kısa Kısa

Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesinde Engelliler Haftası dolayısıyla engelli vatandaşlara yemek verildi.

25.05.2016 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesinde Engelliler Haftası dolayısıyla engelli vatandaşlara yemek verildi.

Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda verilen yemekte konuşan Kaymakam Ali Altınkaynak, engellilerin sıkıntılarını, dertlerini kurum amirleriyle dinleyerek çözüm üretmeye çalışacaklarını söyledi.

Altınkaynak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca bu yönde verilen hizmetleri de tanıtacaklarını dile getiren Altınkaynak, "Günlük hayatta karşılaştığımız o kadar çok sorun var ki bu sorunları istişare ederek en aza indirmek için gayret edeceğiz. Sizlere söz vererek anlattıklarınıza göre not alıp gerekeni yapmaya, sizlere destek olmak için gerek belediye başkanımız, gerek hakim ve savcılarımız, muhtarlarımız ve kurum müdürlerimizle uğraş vereceğiz. Sıkıntı ve dertlerinizi rahatsız olduğunuz durumları paylaşalım istedik." diye konuştu.

Ahilik Haftası

İscehisar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Sav, Ahilik Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Sav, mesajında, ahiliğin ortaya koyduğu temel ilkeleriyle toplumda yaşayan her kesimi kaynaştıran, bütünleştiren ve millet olma bilincini tüm toplumlara yayan sistem olduğunu belirterek, bunu esnaf ve sanatkarlarda, tüccarlarda gördüklerini kaydetti.

Ahilik ruhuna uygun olarak öz sermayesi ve alın teriyle üretim yapan esnaflarla tüccarların ülke ekonomisine güç kattığını belirten Sav, şöyle devam etti:

"Ahilik kelime olarak kardeş, eli açık, konuksever ve yiğit anlamına gelmektedir. Ahilik, tevazu sahibi olmaktır. Hataları yüze vurmamaktır. Dostluğa önem vermektir. Komşulara iyilik etmek, başkasının malına ihanet etmemektir. Sabırlı, cömert, ikram ve kerem sahibi olmaktır. Günümüzde var olma mücadelesi veren esnaf ve sanatkarlarımızla tüccarlarımız ahilik anlayışı içerisinde birlik beraberlik ilkesiyle ülkesinin ve devletinin yanındadır. Ahilik Haftası'nın ülkemize ve bütün insanlığa güzellikler, bereketler getirmesini dilerim. Tüm esnaf ve sanatkarlarımızın Ahilik Haftası'nı kutluyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İscehisar'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement