İşçi Bulamayınca Eşi ve Kızıyla Kovan Üretimine Başladı - Son Dakika
Ekonomi

İşçi Bulamayınca Eşi ve Kızıyla Kovan Üretimine Başladı

Bayburt'ta kovan yapımı için kurduğu atölyede çalışacak işçi bulamayan arıcı Yaver Develioğlu, siparişleri yetiştirmek için eşi ve kızıyla üretime başladı.

19.11.2015 11:22  Güncelleme: 12:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayburt'ta kovan yapımı için kurduğu atölyede çalışacak işçi bulamayan arıcı Yaver Develioğlu, siparişleri yetiştirmek için eşi ve kızıyla üretime başladı.

Aydıntepe ilçesine bağlı Erikdibi köyünde arıcılık yapan Develioğlu, AA muhabirine, 20 yıldır arıcılıkla uğraştığını ancak marangozların ürettiği kovanlardan memnun kalmadığını söyledi.

Bunun üzerine kendi arıları için kovan yapmaya karar verdiğini anlatan Develioğlu, diğer arıcıların da kovanları beğenip sipariş vermesi üzerine evinin alt katını atölyeye dönüştürdüğünü belirtti.

"TALEBE YETİŞEMİYOR"

Gelen taleplerle işlerinin yoğunlaştığını dile getiren Develioğlu, "Baktım ki işler bayağı büyümeye başladı. İster istemez çalışacak adama ihtiyaç oldu. Bayburt'tan eleman istedim, baktım kimse gelmiyor. Bin lira maaş veriyorum, yemesi bana ait, gelmiyorlar. Ben de dedim ki 'Kalifiye eleman olsun, 2 bin lira, 2 bin 500 lira maaş vereyim', bu şekilde dahi işçi bulamıyorum." diye konuştu.



"AİLECEK GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORLAR"

Develioğlu, işçi bulamayınca kovan üretiminde eşi ve kızından destek aldığını ifade etti.

Ailesiyle gece gündüz çalıştıklarını, buna rağmen kovanlara gelen talepleri karşılayamadıklarını kaydeden Develioğlu, "Kovanlardan 200'ünü tamamladık, şimdi onları teslim edeceğiz." dedi.

Bir oğlunun asker olduğunu, diğerinin üniversitede okuduğunu anlatan Develioğlu, tatillerde geldiklerinde onların da kendilerine yardım ettiğini kaydetti.

"PİYASADAKİLERDEN ÇOK FARKLI"

Ürettiği kovanların piyasadakilerden birçok farkı bulunduğunu dile getiren Develioğlu, "Kovanlarımızın uçuş kapağı sekmenli, çivi çakmadan kapatıyorsun, otomatik kapanıyor. Önden elçekli, kovanı tutup rahat alabilmek için. Aynı zamanda üst kapağına kilit sistemi yaptık ki insanlar çivi çakıp, arıyı rahatsız etmesin" diye konuştu.

Develioğlu, yaz kış çalışacak 5-6 elemana ihtiyaç duyduğunu belirterek, "Bu işi fabrika sistemine geçirmeyi düşünüyorum. Nasip olur elemanları bulursam, hemen bu sisteme geçeceğim." dedi.

İşçi Bulamayınca Eşi ve Kızıyla Kovan Üretimine Başladı
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi İşçi Bulamayınca Eşi ve Kızıyla Kovan Üretimine Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • zahid alwani: halal olsun ..rte döneminde artik millet para kazaniyor 12 18 Yanıtla
  • hakikat hırkası: helal olsun size allah kolaylık versin kardeşlerim 27 2 Yanıtla
  • GERÇEKLER : Versin bana kızını, boğaz tokluğuna çalışırım.mesleğimi avrupada yaptim. 0 21 Yanıtla selo: Avrupa görmüş ama adam olamamışsın maalesef. Cahil, çok cahil kalmışsın. 4 0 dedesi: sen önce hele bir dedene verde görelim. 3 0
  • mert: Ne güzel en azından huzurlu mutlu bi hayatları var 15 0 Yanıtla
  • Habip : Çalışkan lık alman kültürüdür. Osmanlı olsaydı yıkılmazdı. 7 7 Yanıtla MÜNiH,Li TÜRK: Almanlarda tüv,,diye bir kurum var,,yani her seye bir ömür biciyorlar,,sana soruyorum ya Habip,,,? osmanli devleti 600 sene yasadi,,sen bunu azmi BULUYORSUN,,??? nicin bu kadar uzun yasadi,,? bunu hic merak etmiyormusun,,,? eger vicdanin varsa,,dürüst ol,,,osmanlinin bu kadar uzun süreli ayakta kalmasinin nedeni,,cok calismaktir,,hem dünyaya hemde ahirete onlar kadar calisan baska bir millet daha dünyaya gelmemistir habipcigim. 4 2
  • dedesi: caliskanlik,,osmanli kültürüdür. 10 4 Yanıtla
  • Mywayy: Arkadaş tatile gidiyorum Türkiye ye sorun Nasılsın iş güç yok başka yere gidiyorum iş yeri olana soruyom nasılsın işçi bulamıyorum bu nası iş bizim insanımız tembeliğe alışmış iş beğenmiyor seçiyo sonrasa iş yok demiyoki çalışmaya niyetim yok :)) Almanya'da yaşıyorum 15 senedir hergün sabah 03:30 da kalkıp işe gidiyorum burda öyle bir lüksün yok işte buldunmu iş sarılacaksın sonra Almanya neden güçlü çünkü vatandaşları çalışkan.... 11 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement