İşçi Partisi Genel Başkanı Perinçek Açıklaması - Son Dakika
Yerel

İşçi Partisi Genel Başkanı Perinçek Açıklaması

"PKK'nın hayalleri yerle bir oldu, iddiaları, Kobani dedikleri Ayn el Arap'ta çöktü.

26.10.2014 18:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, " PKK'nın hayalleri yerle bir oldu, iddiaları, Kobani dedikleri Ayn el Arap'ta çöktü. Hıncını alamadı, geldi, çarşılarımızı yaktı. Kendi akrabalarının Diyarbakır'da, Bingöl'de, Hakkari'de, Varto'da dükkanını yaktı, okulları yaktı. Bu, bir iflas. PKK, iflas etmiştir" dedi.

Perinçek, Kayseri'deki bir otelde düzenlenen "Büyük Çözümün Eşiğinde Türkiye" konulu konferansta yaptığı konuşmada, Hakkari'de 3 askerin şehit düştüğü saldırıya ilişkin, "Hakkari'de askerlerimizin o mübarek başlarına kahpece, arkadan kurşun sıkılıyor ama o kurşunu sıkanlar, aynı zamanda diyor ki 'Ayn el Arap'ta Mehmetçik gelsin, beni kurtarsın'. O, 'kurtarsın' beni diyenler, Mehmetçiğin de ertesi gün kafasına o kurşunu sıkıyor. Bu kadar yaman, zavallı bir çelişki içerisindeler" diye konuştu.

Şehitlere minnettar olduklarını ifade eden Perinçek, "Büyük değerler uğruna, Cumhuriyet uğruna, vatan uğruna, kardeşlik uğruna kendimizi ortaya koymak, gerekirse canımızı vermek, bu insanlığın en büyük erdemidir çünkü insanlar, milletler toplu olarak yaşıyor, birlikte yaşıyor. Yırtıcı hayvanlar değiliz. O bakımdan şehit, bize toplum halinde yaşadığımızı ve topluma vereceklerimizi hatırlatıyor. Onlara minnettarız" dedi.

"PKK, iflas etmiştir"

Ayn el Arap'ta terör örgütü PKK'nın IŞİD karşısında aciz duruma düştüğünü belirten Perinçek, şunları söyledi:

"Ayn el Arap'ta, PKK ve onun uzantısı olan PYD, 'biz kantonlar kurduk' diyordu, 'Burada hükümetimiz var, hükümetcikler kurduk' diyorlardı, 'Burada ABD ile Doğu Akdeniz'e koridor açacağız, devamında da buranın adını Barzanistan ve en sonunda da Diyarbakır'ı da birleştirip Kürdistan kuracağız' diyorlardı. Ne oldu? Çil yavrusu gibi dağıldılar. Daha 2,5 serseriye orada karşı koyamadılar. PKK'nın hayalleri yerle bir oldu, iddiaları, Kobani dedikleri Ayn el Arap'ta çöktü. Hıncını alamadı, geldi, çarşılarımızı yaktı. Kendi akrabalarının Diyarbakır'da, Bingöl'de, Hakkari'de, Varto'da dükkanını yaktı, okulları yaktı. Bu, bir iflas. PKK, iflas etmiştir." - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İşçi Partisi Genel Başkanı Perinçek Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement