İşçiler 16 Mayıs'ta Soma'da Buluşacak - Son Dakika
Güncel

İşçiler 16 Mayıs'ta Soma'da Buluşacak

İşçiler 16 Mayıs\'ta Soma\'da Buluşacak

TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu üyeleri, ’İş Cinayetlerine Karşı Mücadele Günü’nde iş cinayetlerini protesto etti.

03.03.2015 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu üyeleri, 'İş Cinayetlerine Karşı Mücadele Günü'nde iş cinayetlerini protesto etti. Sekreter EMO Başkanı Seyfettin Atar, "İş kazalarının yüzde 98'i, meslek hastalıklarının yüzde 100'ü önlenebilir iken gerekli önlemler alınmadığı için maalesef her yıl iş kazaları ve meslek hastalarından dolayı birçok insan hayatını kaybetmektedir. İş kazalarına karşı 16 Mayıs 2015'te tarihimizin en büyük işçi katliamının yaşandığı Soma'da buluşacağız" dedi.

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Mersin Şubesi önünde bir araya gelen TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu üyelerine, çeşitli siyasi parti temsilcileri de destek verdi. İş Cinayetlerine Karşı Mücadele Günü dolasıyla üyeler adına açıklama yapan EMO Mersin Şube Başkanı Seyfettin Atar, Türkiye'de her yıl binlerce iş kazasının yaşandığını belirterek, "3 Mart 1992 tarihinde Zonguldak Kozlu'da yaşanan ve 263 madencinin yaşamını yitirdiği facianın yıldönümünü, 'İş Cinayetlerine Karşı Mücadele Günü' olarak ilan ederek, 2013 yılından bu yana her yıl bugün konuya bir kez daha dikkat çekmeye çalışıyoruz. Kimi zaman ölçülmeyen karbonmonoksit oranı, kimi zaman bakımı yapılmayan cephe asansörü, bazen kapatılmayan inşaat boşluğu, bazen de 'çadırdaki elektrik kaçağı' olarak karşımıza çıkan, oysa asıl nedeni yıllardır uygulanan neoliberal politikalar olan iş cinayetlerinde her yıl yüzlerce emekçi yaşamını kaybediyor, yüzlercesi de sakat kalıyor. Her yıl yüzlerce emekçinin alın terine gözyaşı ve kan karışıyor. Yalvaç'ta tarım işçisi kadınlar; Soma'da, Ermenek'te maden emekçileri, Davutpaşa ve Ostim'de imalathane işçileri, Mecidiyeköy'de, Esenyurt'ta inşaat işçileri iş cinayetlerinde, işçi katliamlarında canlarını veriyor. Öncelikle iş cinayetlerinde, işçi katliamlarında kaybettiğimiz canlarımızın anısı önünde saygıyla eğiliyor, başta aileleri olmak üzere hepimize başsağlığı diliyoruz" diye konuştu.

İŞÇİLER 16 MAYIS'TA SOMA'DA BULUŞACAK

Yapılan araştırmalara göre iş kazalarının yüzde 98'inin, meslek hastalıklarının yüzde 100'ünün önlenebileceğini vurgulayan Atar, "Ancak gerekli önlemler alınmadığı için maalesef her yıl iş kazaları ve meslek hastalarından dolayı birçok insan hayatını kaybetmektedir. Eskiden günde ortalama 3 işçi yaşamını yitirmekte iken bugün bu sayı 5-7 işçiye kadar çıkmıştır. Ne oldu da bu ölümler katlanarak artmıştır? Yatırımlar mı artmıştır bu ülkede, yoksa üretim mi? Emek-meslek örgütlerinin önerileri dikkate alınmadan hazırlanan 'yama' tedbirlerle iş cinayetlerinin engellenmesi mümkün değildir. İşçi sağlığı ve iş güvenliği için önce insan, önce sağlık, önce iş güvenliği anlayışı taşımayan hiçbir düzenleme sorunlara çözüm getirmeyecek, iş cinayetlerini durduramayacaktır. İş cinayetlerinin son bulması, ancak ve ancak işçilerin, emekçilerin ve tüm halkımızın kendilerini ilgilendiren tüm konularda söz, yetki ve karar hakkının olduğu eşit, özgür ve demokratik bir Türkiye ile mümkündür. İş cinayetlerine ve işçi katliamlarına dur demek için bugün ülkemizin 40 noktasında yapacağımız yürüyüşlerle, kitlesel basın açıklamaları ile sesimizi yükseltiyoruz. Önümüzdeki günlerde imza kampanyalarıyla, kitlesel açıklamalarla, meşaleli yürüyüşlerle kampanyamızı büyüteceğiz. 16 Mayıs 2015'te tarihimizin en büyük işçi katliamının yaşandığı yerde, Soma'da buluşacağız. Bugün 40 noktadan başlattığımız yürüyüşümüze tüm halkımızı davet ediyoruz" ifadelerini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İşçiler 16 Mayıs'ta Soma'da Buluşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement