İşçiler Ankara'ya Yürüme Kararı Aldı - Son Dakika
Güncel

İşçiler Ankara'ya Yürüme Kararı Aldı

İş-Kur Van İl Müdürlüğündeki işlerine son verilen işçiler, Van’dan Ankara’ya yürüme kararı aldı.

13.09.2014 10:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İş-Kur Van İl Müdürlüğündeki işlerine son verilen işçiler, Van'dan Ankara'ya yürüme kararı aldı.

Sözleşmeleri feshedilerek işten çıkarılan 7 binin üzerinde İş-Kur işçisinin Van'dan Ankara'ya başlattıkları yürüyüşe polis Van'ın Edremit ilçesinde müdahale etti. Polisin müdahalesinde 6 işçi yaralandı, 1 işçi de gözaltına alındı. Müdahalenin ardından yaşlı ve çocukları geride bırakan 120 kişilik grup, yola çıkarak dün akşam saatlerinde Bingöl'e vardı. Düzağaç bölgesinde bulunan Selim Atalay Camii'nin bahçesinde konaklayan grup, bir süre dinlendikten sonra basın açıklaması yaptı.

Grup adına konuşan Ethem Altın, Van'dan Çarşamba günü 2 bin kişiyle yola çıktıklarını söyledi. Altın, "Çoluk çocukla beraber çıktık. Maalesef Edremit'in girişinde önümüzü kestiler biz de çoluk çocuğu geri gönderdik. Yolumuza devam ederek buraya kadar geldik. Bundan sonra hedefimiz Ankara. Ankara'ya gittiğimiz zaman Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile görüşmeye çalışacağız. Hem müzakere hem mücadele içerisinde olacağız" dedi.

İşçilerin durumunun çözüme kavuşması gerektiğini ifade eden Altın, "Çalışma Bakanı ile görüşeceğiz, orada sonuç almazsak Başbakan ile görüşeceğiz o da olmazsa Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde oturma eylemimiz olacak. Eğer onda da müdahale olursa, dış ülkelere iltica hakkımızı isteyeceğiz, eğer onda da sonuç elde edilmediği takdirde, Allah korusun arkadaşları zapt edemeyiz, kendi şahsım için de söylüyorum bunu. Çünkü bu bizim için bir namus meselesine dönüştü, üzerimize benzin döküp yakarız. Şu an kararımız budur" diye konuştu.

"HALEN CİDDİYE ALINMIYORUZ"

Yolda yaşadıkları sıkıntıları anlatan Altın, "Arkadaşlarımızın ayak altları patlamış, bazı arkadaşlarımızı yolda sırtımızda taşıdık. Birçok arkadaşımızın şeker, tansiyon gibi rahatsızlıkları vardı onları zorla ikna ederek Van'a geri gönderdik. Ama aldığımız bir duyum şöyle arkadaşlarımız orada hastaneye gitmişler tedavilerini görmüşler, vicdanları el vermemiş yola çıkmış geliyorlar. Demek istediğimiz budur bunu bir kez daha vurgulamak istiyorum bütün Türkiye'ye seslenmek istiyoruz 3 aydır Faki Tayran Parkı'nda yaptığımız eylem ciddiye alınmadı. Bugün Bingöl'e kadar geldiğimiz noktaya kadar maalesef hale kimse bizi ciddiye almıyor" şeklinde konuştu.

Yasalar çerçevesinde eylemi sürdürdüklerini ifade eden Altın, şunları kaydetti:

"Hiçbir ili, hiçbir kazayı, hiçbir insanımızı vatandaşımızı rahatsız etmeden nezaket içerisinde yolumuza devam ederek buraya kadar geldik. Bizim hedefimiz Ankara'dır. Yolda ölsek de, yolda yürüyemesek de, içimizde tek bir arkadaş dahi kalsa yine o Ankara'ya gidilecek. Bu iradenin bu insanların mağduriyeti o kadar büyük ki, emin olun buradan yetkililere ve duyarlı olan bütün vatandaşlara seslenmek istiyoruz, eğer biz Van'da sadece 500 lira aylık evimize girseydi biz bu yola düşüp, bu ızdırabı çekmezdik ama maalesef bulamıyoruz. Bunun için biz her şeyden vazgeçmişiz, ailemizden, çoluk çocuğumuzdan vazgeçmişiz. 3 aydır aç, susuz, perişan bir şekilde bu eylemi sürdürüyoruz."

Geceyi Bingöl'de geçirecek olan işçiler, sabah saatlerinde Elazığ'a doğru yola çıktı. - BİNGÖL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İşçiler Ankara'ya Yürüme Kararı Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement