İşçiler Grev Yaptı, Fabrikada Üretim Durdu - Son Dakika
Güncel

İşçiler Grev Yaptı, Fabrikada Üretim Durdu

İşçiler Grev Yaptı, Fabrikada Üretim Durdu

İzmir’in Aliağa ilçesinde faaliyet gösteren bir boya fabrikasında çalışan işçiler, mesai arkadaşlarından bazılarının süresiz izine çıkartılması ve işten atılması üzerine iş bırakarak fabrikadaki üretimi durdurdu.

16.09.2015 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Aliağa ilçesinde faaliyet gösteren bir boya fabrikasında çalışan işçiler, mesai arkadaşlarından bazılarının süresiz izine çıkartılması ve işten atılması üzerine iş bırakarak fabrikadaki üretimi durdurdu.

Aliağa Organize Sanayi Bölgesi (OSB)'de faaliyet gösteren bir boya fabrikası, iddialara göre üç işçiyi zorunlu olarak izine çıkartırken, bir işçiyi ise işten attı. Olayı öğrenen Petrol-İş Sendikası grev kararı aldı. Fabrikaya tepki gösteren sendika üyeleri, fabrika önünde işçilerle birlikte direnişe geçti. İşçilerin eylemde olması sebebiyle fabrikada üretim ve satışlar durdu.

Petrol-İş Aliağa Şubesi Başkanı Ahmet Oktay, işçilerin tekrar işe alınması gerektiğini ifade ederek, "Boya fabrikası tarafından alınan bu kararları ve işten atmaları asla kabul etmeyiz. Biran önce işten atılan arkadaşımız işe geri alınacak ve sendikamızı tanıyacak. Aliağa Organize Sanayi Bölgesindeki boya fabrikasında çalışan işçiler çalışma koşullarının iyileştirilmesi adına anayasal haklarını kullanarak sendikamıza üye oldu. Sürdürmüş olduğumuz örgütlenme mücadelemiz devam ederken, sendikaya ve örgütlü işçinin birliğine tahammül edemeyen boya fabrikasının işvereni sendikalı oldukları gerekçesiyle üç işçi arkadaşımızı zorunlu izne çıkardı. İzni biten bir arkadaşımız işbaşı saatinde fabrikaya gittiğinde iş aktinin feshedildiği bildirildi. Bunun üzerine sendikamız fabrika önünde işçilerle birlikte direnişe geçmiş, boya fabrikasında üretim ve satış durdurulmuştur" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İşçiler Grev Yaptı, Fabrikada Üretim Durdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement