İşçiler İcra Memurlarını Fabrikaya Sokmadı - Son Dakika
Güncel

İşçiler İcra Memurlarını Fabrikaya Sokmadı

İşçiler İcra Memurlarını Fabrikaya Sokmadı

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde 50 yıldır faaliyet gösteren ve 12 gün önce üretimini durdurarak kapanma kararı alan Feniş Alüminyum A.Ş.'de bugün icra şoku yaşandı.

17.09.2013 19:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde 50 yıldır faaliyet gösteren ve 12 gün önce üretimini durdurarak kapanma kararı alan Feniş Alüminyum A.Ş.'de bugün icra şoku yaşandı. Piyasadaki çözüm ortakları ve tedarikçilerinin birer birer haciz işlemi başlattığı fabrikada işçiler, gelen icra memurlarını fabrikaya sokmadı.

Türkiye'nin alüminyum sektörünün en büyük firmalarından biri olan ve bir süre önce üretimin durdurulduğu açıklanan Feniş Alüminyum Fabrikası'nda 520 işçinin heyecanlı bekleyişi sürüyor. İçeride 3 aylık maaşları ve kıdem tazminatları bulunduğunu ileri süren ve aralarında 20 yılı aşkın çalışanların da bulunduğu Feniş Alüminyum'da gelişmeleri merakla bekleyen işçiler bugün icra şoku yaşadı.

Daha önce KAP'a yapılan açıklamada 2008 global krizinin alüminyum sektörünü olumsuz etkilediğini, profil katma değerlerinde önemli düşüş olduğunu belirten Feniş Alüminyum, yılbaşından itibaren hammadde tedarikçisi Hydro Alüminyum'un kredili satışlarını azaltması üzerine yabancı fon kuruluşu ile yaptıkları ortaklık anlaşmasının global ekonomide yaşanan türbülans nedeniyle hayata geçirilemediğini bildirmişti. Açıklamada, "50 yıldır ülke ekonomisine katkıda bulunan şirketimizin bu zorlukları aşması için bankalar ve finans kurumları ile görüşmeleri sürmektedir" denilerek üretim durmakla birlikte görüşmelerin de devam ettiği bildirilmişti.

12 gündür fabrikada bekleyen Feniş Alüminyum çalışanları ise 3 aydır maaş alamadıklarını, kendilerine de ayrıntılı bir açıklama yapılmadığını ileri sürdü.

Çelik-İş Sendikası Gebze Şube Sekreteri Fırat Güneş ise yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Yaklaşık 1 yıldır maaşlarımızda sorunlar yaşıyoruz. Özellikle son 6 aydır bu iyice sekmeye başladı. Hammadde temini ya da diğer konularda sıkıntı olduğunu söylüyorlar. Ama bizim için esas olan iki maaşımız ve 2012 Eylül ayında yaptığımız toplu sözleşmede bir maaş kadar farkımız var. Toplamda çalışan arkadaşlarımızın 3 maaş alacakları var. Bizler maaş sorunlarımızın çözülmesini istiyoruz. Ayrıca bugün bazı alacaklı firmalar sırasıyla fabrikaya alacaklarına karşı icra takibi başlatmak istedi, ancak onları fabrikaya sokmadık. Çünkü burada yapılacak ilk ödeme işçiye yapılmalı."

Fabrika önünde 12 gündür bekleyen 520 işçi, gelen icra memurlarını fabrikanın içine sokmadı. İşçiler fabrikanın kapısına kilit vururken, polis tarafından geniş güvenlik önlemlerinin alındığı fabrikada işçilerin bekleyişi devam ediyor. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İşçiler İcra Memurlarını Fabrikaya Sokmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement