İşçiler Maden Ocağında İlk Sahuru Yaptı - Son Dakika
Güncel

İşçiler Maden Ocağında İlk Sahuru Yaptı

İşçiler Maden Ocağında İlk Sahuru Yaptı

Zonguldak'ta, maden işçileri ilk sahuru yerin metrelerce altında evlerinden getirdikleri yiyeceklerle tahtalardan kurdukları masalarda yaptı.

09.07.2013 06:52  Güncelleme: 09:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gelik Beldesi'nde özel bir şirkete maden ocağında 00.00-08.00 vardiyasında çalışan işçiler, sahur saatinin yaklaşmasıyla kazma ve küreklerini bırakıp yerin 350 metre altında tahtalardan kurdukları yer sofrasında ilk sahurlarını yaptı. Evlerinden getirdikleri zeytin, peynir, domates, salatalık, karpuz ve ekmekleri kömür karası elleriyle hazırlayan maden işçileri, sahurlarını yaptıktan sonra dua okuyarak kazasız bir Ramazan ayı diledi.

13 yıllık maden işçisi 28 yaşındaki 2 çocuk babası Dursun Yılmaz, yerin metrelerce altında çalışırken oruç tutmanın zor olduğunu ancak Allah'ın verdiği güçle ibadetlerini yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi. Madende çalışmaya başladığı yıllardan bu yana sahurları ocaklarda yaptığını anlatan Yılmaz, "Ailemizden ayrı, çoluk çocuktan ayrı diğer arkadaşlarımızla birlikte sahurlarımızı ocakta yapıyoruz. Allah'a şükür bu Ramazanı da gördük. İnşallah bayramı da görmek nasip eder. Madencinin hayatı zor. İbadetlerimize, namazlarımıza pek vakit olamasa da oruçlarımızı bırakmamaya çalışıyoruz. Bu Ramazanda yaz ayına geldiği için tabi biraz sıkı olacak. Allah'ımız güç kuvvet verir bir yol gösterir. Bizde oruçlarımızı tutacağız. Tabi en büyük duamız bayramı görmek nice ramazanları görmek, çocuk çocuğumuza sağ salim ulaşmak. Tek temennimiz budur." dedi.

İşçiler, sahurun ardından oruca niyetlendikten sonra işlerinin başına döndü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İşçiler Maden Ocağında İlk Sahuru Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement