İşçilerden Belediyeye Siyah Çelenk - Son Dakika
Güncel

İşçilerden Belediyeye Siyah Çelenk

İşçilerden Belediyeye Siyah Çelenk

Afyonkarahisar Sandıklı'da AKP'li Belediye Başkanı Mustafa Çöl ile MHP'li eski belediye başkanı İsmail Elibol arasında mahkemeye taşınan tartışmaya, işçiler de katıldı.

14.11.2014 17:58  Güncelleme: 10:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'nde Ak Partili Belediye Başkanı Mustafa Çöl ile MHP'li eski belediye başkanı İsmail Elibol arasında mahkemeye taşınan tartışmaya, işçiler de katıldı. İsmail Elibol'un sahibi olduğu şirkette çalışan yaklaşık 100 işçi, tepki için belediyeye siyah çelenk bıraktı.

Sandıklı'da 10 Kasım Pazartesi günü Başkan Mustafa Çöl'ü makamında ziyaret eden eski belediye başkanı İsmail Elibol, Sandıklı çevre yolu üzerinde yapımı tamamlanan fabrikasının, toplu konutların yanında bulunan evinin ve babası İbrahim Elibol adına yaptırdığı caminin plan tadilatı ve ruhsat işlemlerinin hızlandırılmasını istedi. Başkan Çöl ise iddiaya göre, Sandıklıspor üzerindeki 500 bin TL'lik borç senedinin işlemden çekilmesini istedi. Bu isteğe sinirlenen Elibol, makam odasının kapısını çarparak binayı terk etti.

Bu olayın ardından Başkan Çöl, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Bu gelişme üzerine İsmail Elibol, fabrikasına 'Afyonkarahisar'ın en büyük tarım fabrikasına oturum vermeyen yerel yönetimleri kınıyoruz' yazısının yer aldığı dev pankart astı. Elibol ayrıca, satılığa çıkardığı Sandıklı Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikasına da 'Sandıklı'da yatırım yapmama kararı aldık. Satılıktır' yazısı astırdı.

'ELİNİZİ EKMEĞİMİZDEN ÇEKİN'

Olayın ardından eski başkan Elibol'un sahibi olduğu fabrikada çalışan 100'e yakın işçi Sandıklı Belediyesi'ne gelerek, üzerinde 'Emeğimizin peşindeyiz. Elibollar personeli' yazılı siyah çelenkle içine ekmek konulmuş poşet bıraktı. İşçilerin bu eylemine MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz ve Sandıklı MHP İlçe Başkanı Halil Özdemir de katıldı. İşçiler adına basına açıklama yapan Asım Şahin, yaşanan olaydan dolayı çalıştıkları şirketin zarar gördüğünü savunurken, "Elinizi ekmeğimizden çekin. Bizler Sandıklı'nın adının ülkemizin her köşesinde anılmasını sağlayan gizli kahramanlarız. Siyasi çekişmelere alet edilerek rızkıyla oynanacak kimseler değiliz. Bu yanlıştan bir an önce dönülmesini bekleriz" dedi.

'BU DEMOKRATİK BİR EYLEMDİR'

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Yılmaz ise çalışanların ekmeğiyle oynamanın doğru olmadığını vurgularken, şöyle dedi:

"Sadece Sandıklı'da değil birçok yerde bu tip olayları görüyoruz. Bunları şiddetle kınıyoruz. Her türlü siyasi münazaradan öte el emeği, göz nuru, alın terinin takipçisi olacağız. Helal kazancın takipçisi olacağız. Helale haram katmadan çocuğunun rızkı peşinde koşanların devamlı yanında olacağız. Hükümetin ve AKP'li belediyelerin bu tür faaliyetlerini kınıyorum. İşadamlarımızı da yıldıramayacaklar. İnadına çalışacaklar. İnadına helal rızık peşinde koşacaklar. İşçilerin ve işverenin yanında olduğumu söylüyorum. Bu demokratik bir eylemdir. Bu tip olaylara son vermedikleri takdirde demokratik haklarımızı kullanmaya devam edeceğiz."

Basın açıklamasının ardından grup dağılırken, siyah çelenk bir süre sonra belediye ekipleri tarafından kaldırıldı. Eylem sırasında, belediyede bulunan Başkan Mustafa Çöl ise makam odasından çıkmadı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İşçilerden Belediyeye Siyah Çelenk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement