İşçilerden Üretimi Durdurma Kararına Tepki - Son Dakika
Yerel

İşçilerden Üretimi Durdurma Kararına Tepki

İşçilerden Üretimi Durdurma Kararına Tepki

Gebze ilçesinde çalıştıkları fabrikanın üretime ara vermesi kararına tepki gösteren 418 işçi, fabrika bahçesinden ayrılmama kararı aldı

10.09.2013 19:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gebze ilçesinde çalıştıkları fabrikanın üretime ara vermesi kararına tepki gösteren 418 işçi, alacaklarının ödenmediğini ileri sürerek fabrika bahçesinden ayrılmama kararı aldı.

İşçiler adına açıklama yapan Çelik-İş Sendikası iş yeri temsilcisi Necmettin Demirel, 12 yıl önce başlayan ödeme sıkıntılarının kendileri açısından dayanılmaz bir hal aldığını belirterek, işçilerin maaşlarını eksik almalarından dolayı büyük sıkıntılar yaşadığını söyledi.

Çalışanların en az 3 maaşlarının ödenmediğini ileri süren Demirel, şunları kaydetti:

"Tazminat alacakları hesaplandı' deniliyor ama nasıl ödeneceği belli değil. Yarın iş yeri sahibi ile yapılacak görüşmede sonuç alınamazsa 418 çalışanla eylemleri büyüteceğiz ve D-100 karayolunu trafiğe kapatacağız."

Fabrikadan ayrılmayan işçiler, sloganlar atarak işvereni protesto etti.

"Çalışanlarımızın iş akitlerini üzülerek feshetme zarureti hasıl olmuştur"

Şirketin, üretim faaliyetinin durdurulması ve çalışanların iş akitlerinin feshedilmesi hakkında Kamuoyu Aydınlatma Platformuna (KAP) gönderdiği açıklamada 2008 global krizinde alüminyum sektörünün olumsuz etkilendiği belirtilerek, şunlar ifade edildi:

"Verimlilik çalışmaları kısmen yardımcı olmakla beraber, en kaliteli ürün ve en iyi hizmet sunmakta olmamızın getirdiği yüksek işgücü ve beyaz yaka maliyetleri ile değerli Türk Lirası, şirketimizi düşük kar marjıyla çalışma mecburiyetinde bırakmıştır. Yılbaşından itibaren ham madde tedarikçimiz Hydro Aluminyum'un kredili satışlarını azaltması üzerine önemli bir yabancı fon kuruluşu ile yaptığımız ortaklık anlaşması da ne yazık ki global ekonomide yaşanan türbülans nedeni ile hayata geçirilememektedir. Son gelişmeler karşısında tedarikçimiz Hydro Alüminyum'un sevkiyatlarını tamamen durdurması üzerine yeni kredi imkanları bulununcaya kadar üretimimizi durdurmak ve çalışanlarımızın iş akitlerini üzülerek feshetme zarureti hasıl olmuştur."

Şirketin ülke ekonomisine 50 yıldır katkıda bulunduğu bildirilen açıklamada, zorlukların aşılması için bankalar ve finans kurumları ile görüşmelerin sürdürüldüğü kaydedildi. - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İşçilerden Üretimi Durdurma Kararına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement