İşçilerin Eylemi 112 Gündür Sürüyor - Son Dakika
Güncel

İşçilerin Eylemi 112 Gündür Sürüyor

İşçilerin Eylemi 112 Gündür Sürüyor

Bursa'da Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'nde (DOSAB) faaliyet gösteren Mepar Şirketi'nin çalışanları, Tüm Taşıma İşçileri Sendikası'na (TÜMTİS) üye oldukları gerekçesiyle işten atıldıklarını öne sürerek, şirket önünde 112 gündür devam eden eylemlerini sürdürüyor.

29.12.2014 14:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'nde (DOSAB) faaliyet gösteren Mepar Şirketi'nin çalışanları, Tüm Taşıma İşçileri Sendikası'na (TÜMTİS) üye oldukları gerekçesiyle işten atıldıklarını öne sürerek, şirket önünde 112 gündür devam eden eylemlerini sürdürüyor. İşçilere Türk Metal Sendikası tarafından erzak yardımında bulunuldu.

Merkez Osmangazi İlçesi'ne bağlı DOSAB'da lojistik sektöründe faaliyet gösteren Mepar Şirketi çalışanları, işveren tarafından sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten atıldıkarını öne sürdükleri eylemleri devam ediyor. Tam 112 gündür şirket önünde mücadele eden işçilere, Türk Metal Sendikası tarafından bugün erzak yardımı yapıldı. İşçiler adına açıklama yapan TÜMTİS Bursa Şubesi Başkanı Özdemir Aslan, şirketin Galatasaray Spor Kulübü'nün eski yöneticilerinden olan Ergun Gürsoy'a ait olduğunu belirterek, Ford Oto ve Tofaş'ın Türkiye'deki bayilerine araç dağıtımı yaptıklarını açıkladı. İşverenin TÜMTİS'e üye oldukları gerekçesiyle bazı çalışanları istifaya zorladığını, bazılarının ise e-devlet şifrelerini alarak baskı uyguladığını dile getiren Aslan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın da bu duruma kayıtsız kaldığını söyledi.

Sendikalaşma sürecinde atılan 11 kişinin tekrar işe dönmeleri ve sosyal haklarının geri verilmesini talep ettiklerini ifade eden Aslan, konuyu işveren ile görüşerek mutabakat ile çözmek istediklerini dile getirdi. Aslan, mağdur olan işçilere bu süre içerisinde aylık 800 TL maddi destek sağladıklarını sözlerine ekledi.

Türk-İş 8'inci Bölge Temsilcisi Sabri Özdemir ise işçilerin direnişine desteklerinin süreceğini kaydetti. Bugün yapılan yardım ile sendikaların 4 aydır sürdürdükleri yardımı ile 6 bin TL'ye ulaşacağını ifade eden Özdemir, sendikal dayanışma gösterdiklerini söyledi.

Konuşmaların ardından Türk Metal Sendikası Nilüfer Şube Başkanı Ruhi Biçer, işçilere erzak paketlerini teslim etti. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İşçilerin Eylemi 112 Gündür Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement