İşten Çıkarılan İşçilerin Davası Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

İşten Çıkarılan İşçilerin Davası Devam Ediyor

Bilecik'te sendika kurmak istedikleri için işten çıkartıldıkları iddia edilen işçilerinin duruşması görülmeye devam edildi.

17.02.2015 15:29  Güncelleme: 11:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'te sendika kurmak istedikleri için işten çıkartıldıkları iddia edilen 8 işçinin Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen duruşma, işçiler hazır bulundu.

Duruşma, SGK İstanbul İl Müdürlüğü'ne yazılan müzakere cevabının beklenmesi ve akıbeti hakkında müzakere yazılması için 31 Mart'a ertelendi.

Kristal-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Ali Şıracı, adliye binası önünde yaptığı açıklamada, Şişecam işvereninin sendikal örgütlenme çabalarını her defasında yasa dışı yöntemlerle müdahale ederek engellediğini iddia etti.

Bilecik'te bulunan işçilerin sendikalı ve toplu iş sözleşmeli çalışmak için sendikalı olmaya karar verdiklerini belirten Şıracı, şöyle konuştu:

"İşçilerin sendikalı olduğunu duyan işveren ilk etapta 8 işçiyi işten çıkarttı. Nedeni ise daralmaydı. Daha sonra işçilere sendikadan vazgeçmeleri için baskılar yapıldı. İşçilerin sendikadan vazgeçmediğini gören işveren işten çıkartmalara devam etti ve 8 işçiyi daha aynı gerekçeyle işten çıkarttı. Çıkartılan işçiler nedense sendikal örgütlenmeye önderlik yapan kişilerden oluşuyor. İşçiler iki gün içerisinde e-devlet kapısı üzerinden sendikaya üye oldular ve çoğunluk için bakanlığa müracaat edildi. Bakanlığın çoğunluk tespiti sendikanın lehine oldu. Bakanlığın tespitine göre iş yerinde toplam çalışan sayısı 158'dir ve bu işçilerden 104'ü Kristal-İş Sendikası'na üye olmuştur. Durum bu kadar açıkken, işverenin sendikanın çoğunluğu olmadığı yönünde itiraz etmesinin neresi iyi niyetlidir. Hepsinden önemlisi, işçilerin e-devlet kapısından 11 No'lu iş kolundan başka bir sendikaya üye olma şanları yok. İşten çıkartılan arkadaşlarımız derhal ve koşulsuz bir şekilde geri alınsınlar. Yetkiye ve iş koluna yapılan itiraz ve mahkemeler geri çekilsin ve bir an önce toplu iş sözleşmesi imzalanarak iş barışı tesis edilsin."

İşten Çıkarılan İşçilerin Davası Devam Ediyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İşten Çıkarılan İşçilerin Davası Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement