İşçilerini Doğal Sebze-meyveyle Besliyor - Son Dakika
Güncel

İşçilerini Doğal Sebze-meyveyle Besliyor

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde Avrupa ve Ortadoğu'daki 28 ülkeye ihracat yapan fabrikanın sahibi, bir dönümlük alanda kurduğu seralarda ürettiği sebzeleri işçilere dağıtıyor Yaklaşık 150 işçi, zaman zaman öğle yemeklerinde patronlarının fabrika sahasında yetiştirdiği sebzeleri tüketiyor.

25.07.2014 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CEM SÜRMENELİ - Alaplı ilçesinde Avrupa ve Ortadoğu'daki 28 ülkeye ihracat yapan fabrikanın sahibi, bir dönümlük alanda kurduğu seralarda ürettiği sebzeleri 150 çalışanıyla paylaşıyor.

Makine fabrikası sahibi Aydın Semerci, tesisin faaliyet gösterdiği 22 bin metrekarelik arazide boş alanları değerlendirmek amacıyla sera kurdu. Başlangıçta 200 metrekarelik alanda üretim yapan Semerci, yeni seralarla ekim alanınını 1 dönüme çıkardı.

Domatesten salatalığa, patlıcandan fasulyeye kadar çeşitli sebzelerin yanı sıra mevsimine göre karpuz yetiştiren Semerci, ihtiyaç fazlası ürünleri poşetleyerek çalıştırdığı işçilerle paylaşmanın yanı sıra zaman zaman öğle yemeklerinde çalışanlarına özel menüler hazırlatıyor.

Semerci, AA muhabirine, Çamlıbel köyü mevkisinde 8 bin kapalı, 22 bin metrekare açık alanda kurulu fabrikadan 28 ülkeye makine ihraç ettiklerini söyledi.

Fabrika sahasının 22 bin metrekare olmasından dolayı boş durumdaki araziyi değerlendirmek istediğini anlatan Semerci, "Akıllı sera sistemi kurdum. Bu seranın üzeri havanın durumuna göre açılıp kapanıyor. Sensörler var. Daha sonra serayı büyüttüm. Hasat dönemlerinde 200 kilograma yakın ürün topluyorum. Ayrıca bahçede karpuz ve mısır da yetiştiriyorum. Her yerde damlama sulama sistemi yaptım" diye konuştu.

Semerci, ürünleri fabrikada çalışan işçilerle paylaştığını, öğle yemeklerinde de onlara doğal sebze ve meyve yedirdiğini belirterek, "Bu yıl yaklaşık 3 tona yakın karpuz toplamayı hedefliyorum. İşimin yanı sıra bahçeyle uğraşmayı çok seviyorum. Beni dinlendiriyor" ifadesini kullandı. - Zonguldak

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İşçilerini Doğal Sebze-meyveyle Besliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement