İşçiliği Bırakıp Mantar Üreticisi Oldu, Paraya Para Demiyor - Son Dakika
Güncel

İşçiliği Bırakıp Mantar Üreticisi Oldu, Paraya Para Demiyor

İşçiliği Bırakıp Mantar Üreticisi Oldu, Paraya Para Demiyor

Samsun'un Atakum İlçesi'nde 27 yaşındaki Yunus İpekçioğlu, bir tanıdığının tavsiyesi üzerine yüksek gerilim hattı işçiliğini bırakıp eski bir ahırda istiridye mantarı üretmeye başladı.

28.08.2016 14:33  Güncelleme: 09:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'un Atakum İlçesi'nde tavsiye üzerine istiridye mantarı üreticiliğine başlayan Yunus İpekçioğlu 1 yılda yaklaşık 10 ton istiridye mantarı üretti.

60 METREKARELİK AHIRDA ÜRETİM

Samsun'un Atakum İlçesi Kayagüney Mahallesi'nde oturan ve yüksek gerilim hattında işçi olarak çalışan, bekar Yunus İpekçioğlu, bir tanıdığının tavsiyesi üzerine 1 yıl önce istiridye mantarı üretmeye karar verdi. 60 metrekarelik eski bir ahıra içinde talaş olan mantar kompostolarını hazırlayan İpekçioğlu, mantar üretimine başladı.

YÜKSEK GERİLİM HATTI İŞÇİLİĞİNİ BIRAKTI

Başarılı olmasının ardından yüksek gerilim hattı işçiliğini bıraktı. İpekçioğlu, 1 yılda yaklaşık 10 ton mantar ürettiğini belirterek şöyle dedi: "1 ay kuluçka, 1 ay da sarım dönemi oluyor. Ondan sonra hasadı topluyoruz.

15 GÜNDE BİR ÜRETİM YAPILABİLİYOR

Mesela koparttığımız mantardan,15 gün sonra yeniden üretim yapabiliyoruz. Ortalama bir hasat döneminde 1.5 ton mantar alıyoruz.

TOPTAN SATIŞ FİYATI 7-8 LİRA

İstiridye mantarının toptan satışının kilosu 7-8 liradan, perakende de kilosu 10 liradan satılıyor. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr. Ümit Serdar hocamızın tavsiyesiyle bu işe başladım.

OTELLERE SATIYOR

60 metrekare bir alan için bana yaklaşık 12 bin TL maaliyeti oldu." İpekçioğlu, ürettikleri mantarı genellikle otellere sattıklarını ve toptancılar aracılığıyla İstanbul'a gönderdiklerini dile getirdi.



Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İşçiliği Bırakıp Mantar Üreticisi Oldu, Paraya Para Demiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement