İSEDAK'tan 17 Projeye Destek - Son Dakika
Ekonomi

İSEDAK'tan 17 Projeye Destek

İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi Proje Finansman Mekanizması kapsamında destek verilecek 17 proje için imza töreni düzenlendi.

30.03.2015 12:44  Güncelleme: 12:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) Proje Finansman Mekanizması kapsamında destek verilecek 17 proje için imza töreni düzenlendi.

Ankara Palas'taki törene, üye ülkelerin üst düzey yetkilileri ve büyükelçiler, ilgili kurumların yöneticileri katıldı.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, yaptığı konuşmada, dünyadaki ekonomik gelişmelerin İslam dünyasını da etkilediğini belirtti.

Ekonomik ve politik dalgalanmaların istikrarı etkileyerek zengin ve fakir arasındaki uçurumun artmasına neden olduğunu vurgulayan Koru, kurumlar ve devletler arasındaki dayanışmanın bu dalgalanmaların sosyal ve ekonomik etkilerini azaltabileceğini ifade etti.

Koru, turizm, tarım, ticaret, taşımacılık, finans alanlarındaki işbirlikleri ve yoksuluğu ortadan kaldırılmasıyla İSEDAK üyelerinin dünya ticaretinde daha iyi bir yer alacağını dile getirdi. Naci Koru, İSEDAK'ın proje fonlama sisteminin fikirlerin gerçekleştirilmesine olanak sağladığını vurguladı.

İSEDAK

İSEDAK, 30 yılı aşkın süredir İslam dünyasının ortak kalkınma sorunlarının katılımcı şekilde belirlenmesi ve çözümler üretilmesinde en önemli işbirliği platformu olma özelliğini taşıyor.

İSEDAK stratejisiyle, tarım, ticaret, ulaştırma, turizm, finans ve yoksulluğun azaltılması işbirliği alanlarında düzenli olarak çalışmalar yapılıyor, İslam İşbirliği Teşkilatı ve üye ülkeler tarafından önerilen projelere mali destek sağlanıyor.

Geçen yıl ikinci defa çıkılan proje teklif çağrısına üye ülkelerden yoğun başvuru olmuştu. Çok sayıdaki proje önerisinden 17'sinin desteklenmesi kararlaştırılmıştı.

İkinci proje teklif çağrısı kapsamında, Azerbaycan, Çad, Endonezya, Gambiya, İran, Kamerun, Katar, Malezya, Surinam, Türkiye ve Uganda'dan oluşan 11 ülke ile İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi ve İslami Ticaret Finans Şirketi'nin projeleri desteklenecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi İSEDAK'tan 17 Projeye Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement