İşgalden Kurutluşa Söke Etkinliğinde Duygusal Anlar Yaşandı - Son Dakika
Yerel

İşgalden Kurutluşa Söke Etkinliğinde Duygusal Anlar Yaşandı

İşgalden Kurutluşa Söke Etkinliğinde Duygusal Anlar Yaşandı

Söke Kent Konseyi Kadın Meclisi, Söke’nin Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 93. Yıldönümü nedeniyle “İşgalden Kurtuluşa Söke” adli etkinlik düzenledi.

10.09.2015 10:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Söke Kent Konseyi Kadın Meclisi, Söke'nin Düşman İşgalinden Kurtuluşu'nun 93. Yıldönümü nedeniyle "İşgalden Kurtuluşa Söke" adli etkinlik düzenledi.

Etkinlik Recep Yazıcıoğlu Kültür Salonunda yapıldı. CHP Söke Belediye Meclis Üyesi Yasemin Gürsoy, CHP Söke İlçe Başkanı Hüseyin Gündüz, Söke Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Neriman Arslan da katılımcılar arasında yer aldı.

İşgal yıllarında Söke'nin Milli Mücadele Kahramanları Sökeli Cafer Efe ve Feramuş Çavuş anıldı. Sökeli yazar Samim Kocagöz'ün anlatımlarından ilham alınarak Girit göçmeni Sökeli Cafer Efe ile İtalyanlardan bir savaş uçağını Türk ordusunun mücadelesine kazandıran Feramuş Çavuş'un yaşamlarından kesitlerin sunulduğu etkinlik; eski Söke fotoğrafları slayt gösterisi ve Sökeli TRT THM sanatçısı Hüseyin Yaltırık'ın türküleriyle renklendi. Etkinlikte Muradiye Akçavlı Cafer Efe'yi, Serengül Bulu Samim Kocagöz ve eserlerini, Sevim Şahin Feramuş Çavuş'u, Güler nalbant Feramuş ile Zafere Giden Yolu anlattı.

"MÜESSER TEYZE DUYGULU ANLAR YAŞATTI"

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün yurt gezileri sırasında 1937'de Söke'ye gelişinde çiçek veren Cumhuriyet kızı Müyesser Teyze duygulu anlar yaşattı. İlk olarak Kadın Meclisi üyelerinden Nejla Baştuğ'un Müyesser (Naziktar) Polat Tekir ile yaptığı video-röportaj yayınlandı. Ardından etkinliğe katılan bugün 95 yaşında olan Müyesser Teyse sahneye davet edilerek çiçek ve plaket takdim edildi. Konuşmasında 1937'de Atatürk'ün karşısında yaşadığı heyecanı hala yaşayan Sökeli Müyesser Teyze'nin sözleri ve şiiri duygulu anlar yaşanmasına neden oldu. Müyesser Polat Tekin'e Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran adına plaketi Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Neriman Arslan Takdim ederken, Belediye Meclis Üyesi Yasemin Gürsoy Sökeliler adına çiçek takdim etti.

İşgal yıllarından günümüz Sökesine tarihi bir yolculuk yaptırmak istediklerini belirten Söke Kadın Meclisi Başkanı Şennur Parıldar, etkinliğin gerçekleşmesinde katkısı olan herkese teşekkür etti. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İşgalden Kurutluşa Söke Etkinliğinde Duygusal Anlar Yaşandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement