İşgücü Piyasasının Fotoğrafı Çekiliyor - Son Dakika
Ekonomi

İşgücü Piyasasının Fotoğrafı Çekiliyor

İşgücü Piyasasının Fotoğrafı Çekiliyor

Türkiye İş Kurumu, 81 ilde gerçekleştirdiği rutin işletme ziyaretlerinin yanı sıra, Avrupa Birliği mevzuatının öngördüğü şekilde Türkiye genelinde yılda 4 defa işletme ziyaretleri yapmayı planlıyor.

16.02.2016 12:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye İş Kurumu, 81 ilde gerçekleştirdiği rutin işletme ziyaretlerinin yanı sıra, Avrupa Birliği mevzuatının öngördüğü şekilde Türkiye genelinde yılda 4 defa işletme ziyaretleri yapmayı planlıyor. Bir yıl içerisinde üçer aylık dönemler halinde gerçekleştirilecek açık iş analizi ile 81 ilin açık iş verileri analiz edilecek, işgücü piyasasının fotoğrafı çekilerek, AB ülkeleri ile karşılaştırma yapılmasına olanak sağlayacak.

Konu ile ilgili açıklama yapan Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Salim Eroğlu, "4904 sayılı Türkiye İş Kurumu Kanunu'nda işgücü piyasası verilerini, yerel ve ulusal bazda derlemek, analiz etmek, yorumlamak, yayınlamak, arz ve talebinin belirlenmesine yönelik işgücü analizlerini yapmak İŞ-KUR'un görevleri arasındadır. Bu görevler çerçevesinde gerek Kurum kanununda gerekse de Kurum Stratejik Planı'nda ortaya konulan hedeflerin gerçekleştirilmesine yönelik olarak hem Genel Müdürlük tarafından ulusal düzeyde hem de İl Müdürlükleri tarafından yerel düzeyde 'İşgücü Piyasası Araştırmalarını (İPA)' düzenli olarak yapılmaktadır. Genel Müdürlüğümüzce, gerçekleştirilen İPA çalışmalarının haricinde, Avrupa Birliği mevzuatı da dikkate alınarak açık iş istatistiklerinin 3'er aylık dönemler halinde yılda 4 defa anket yoluyla derlenmesi görevi de İŞ-KUR'a verilmiştir. Söz konusu araştırma ile Mesleklere göre Türkiye genelindeki çalışan sayısı, Mesleklere göre Türkiye genelindeki açık iş sayısı, İşverenlerin açık işleri için talep ettikleri becerileri öncelik sıralamasına göre tespit edilebilecektir. Bu bağlamda 2016 yılı 2016 yılı Açık İş İstatistikleri Araştırması saha çalışmalarının birinci çeyreği 15-29 Şubat, ikinci çeyreği 16-31 Mayıs, üçüncü çeyreği 15-31 Ağustos ve dördüncü çeyreği ise 14-30 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecektir." dedi.

Manisa'da 91 işyerinde uygulama yapılacağını kaydeden Eroğlu şunları söyledi:

"Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce, saha çalışmaları Merkez, Soma, Akhisar, Salihli ve Turgutlu hizmet merkezlerinde görevli İş ve Meslek Danışmanları tarafından İŞ-KUR Genel Müdürlüğünce il genelinde örnekleme yöntemiyle belirlenen Manisa merkez ve ilçelerinde bulunan toplam 91 işyerine uygulanacaktır. Araştırma ile derlenecek veriler, EUROSTAT (Avrupa Birliği İstatistik Ofisi) ile paylaşılacağından ve verilerin ülkemizi temsilen başta Avrupa Birliği olmak üzere uluslararası kuruluşlarca yayınlanacak ve kullanılacak olmasından dolayı saha çalışması büyük önem arz etmektedir. Bu konuda işverenlerimizden gerekli kolaylıkları bekliyoruz." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi İşgücü Piyasasının Fotoğrafı Çekiliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement