IŞİD, Avustralya'da 30 Kişiyi Rehin Aldı - Son Dakika
Güncel

IŞİD, Avustralya'da 30 Kişiyi Rehin Aldı

Sidney kentinde bir kafeteryada yaklaşık 30'a yakın kişi IŞİD mensupları tarafından rehin alındı. Kafenin çevresindeki binalara keskin nişancılar yerleştirildi.

15.12.2014 09:57  Güncelleme: 12:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avustralya'nın Sidney kentinde bir kafeteryada yaklaşık 30'a yakın kişinin IŞİD mensupları tarafından rehin alındığı öne sürüldü. 2 rehinenin kafeden kaçıp kurtulduğu bildirildi.

REHİNELER IŞİD BAYRAĞI SALLADI

İddiaya göre, kent merkezindeki Martin Place Caddesi'nde faaliyet gösteren Lindt Cafe'ye gelen silahlı 2 kişi, burada bulunanları rehin aldı. Kafenin camına yaklaştırılan rehinelere ellerine verilen IŞİD bayrağı sallatdırıldığı, yakındaki binaları tahliye eden polisin bölgede geniş güvenlik önlemi aldığı bildirildi. Silahlı saldırganların IŞİD ya da el- Nusra Cephesi ile bağlantılı oldukları iddia edildi.

KESKİN NİŞANCILAR YERLEŞTİRİLDİ

Yakındaki binaları tahliye eden polis, bölgede geniş güvenlik önlemi aldı. Kafenin çevresindeki binalara keskin nişancılar yerleştirildi. Ancak polis bunun bir terör olayı olup olmadığını henüz açıklamadı. Rehine olayının ardından alarma geçen Avustralya güvenlik güçleri Sidney'in sembollerinden birisi olan opera binasını da tamamen tahliye edip kapattı.

"TEK AMAÇLARI KORKUTMAK"

Avustralya Başbakanı Tony Abbott, rehine olayına ilişkin, "Tek amaçları korkutmak. Avustralya barışçıl, güvenli bir ülke, Avustralyalılar normal yaşantısına devam etsin" dedi.

Başbakan Abbott, başkent Canberra'da düzenlediği basın toplantısında, "Amaçlarını, neden yaptıklarını bilmiyoruz ama bazı ipuçları var" diye konuştu.

"NORMAL YAŞANTINIZA DEVAM EDİN"

İpuçları hakkında bilgi vermeyen Abbott, çok fazla açıklama yapmayacağını, polisin profesyonelce çalıştığını ifade ederek, "Çok kötü, huzur bozucu bir olay. Endişelerinizi anlıyorum, dualarımız bu durumda olanlarla. Tek amaçları korkutmak. Avustralya barışçıl, güvenli bir ülke. Avustralyalılar normal yaşantısına devam etsin" değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan, rehin alınanlardan bazıları koşarak kafeden kaçarken görüntülendi. Avustralya televizyon kanalı Channel 7'nin çektiği görüntülerde, en az iki kişinin kafeden kaçtığı görülüyor. Sydney polisi içerdeki saldırganlarla temasa geçildiğini söyledi. Kendilerine iletilen talepler konusunda bir açıklama yapmayan New South Wales Yardımcı Komiseri Catherine Burn, içerideki rehinelerin sayısı için 30'a yakın olduğunu söyledi.

EYLÜL AYINDA BASKIN YAPILMIŞTI

Avustralya'nın Sydney ve Brisbane kentlerinde IŞİD ile bağlantı içinde olduklarından şüphelenilen kişilere yönelik eylül ayında baskın düzenlenmişti. 800 polisin katıldığı operasyonda 25 evde gözaltına alınan 16 kişi, "Avustralya'da rastgele bir kişiyi kaçırıp IŞİD bayrağı önünde kafasını kesmeyi planlamakla" suçlanmıştı.

Gözaltına alınan 16 kişi arasında sadece 22 yaşındaki Afgan kökenli Omarjan Azari tutuklanmış, Polis, Azari'nin saldırı hazırlığında olduğunu belirtmişti.

IŞİD, Avustralya\'da 30 Kişiyi Rehin Aldı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel IŞİD, Avustralya'da 30 Kişiyi Rehin Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • gerçekleri niye saklıyoruz. herkes bilmeli. ,: GERÇEKLER ACI DA OLSA SAKLANAMAZ: . peşmerge gelince işıd darmadağın oldu. . peşmerge 2000 kişi gelelim dedi ypg kabul etmedi. bencil ypg otoriteyi kaptırırım diye korktu. ypg nin derdi horoz olmak kürtleri düşünmek deiil. daha apo dünyaya gelmeden önce barzaniler özgürlük mücadelesi veriyordu. daha düne kadar da hepiniz barzani hayranıydınız. rojova da barzani sizin emrinize girsin size iteat etsin istediniz. size iteat edermi akıl var mantık var. daha fazla yazmak istemiyorum. . sizler zaten siz gibi düşünmeyenlere hemen hain sen tırşıkcısın sen asimilesin cevap hazır. sonra da demokratız sosyalistiz dersiniz. basbaya bağnaz ve bencilsiniz. . . . sonra esir adamdan lider olmaz. . . şimdiye kadar hayın ajan diye on binlerce kürt ü hatta pkk lı kürdü pkk kesti. kawa denge kawv rizgari ddkd ve kdp li binlerce kürt gencini kim öldürdü. pkk. pkk kürt davasına ihanet etti. . . namkör olmayın. hayın olmayın. . gerçekleri niye saklıyoruz. herkes bilmeli. , 6 21 Yanıtla
  • ALİVELİ: DÜNYADA HER GÜN 1000(BİN)İN ÜZERİNDE MÜSLÜMAN İMANSIZ GAVURLARIN VE İŞBİRLİKÇİLERİNİN KURDUĞU PARAVAN ÖRGÜTLER ARACILIĞI İLE BİRBİRİNE DÜŞÜRÜLÜP KATLEDİLİYOR. BUDA YETMİYOR BUNUN GİBİ TEZGAHLAR İLE ÇEŞİTLİ ÜLKELERDE MÜSLÜMAN ETİKETLİ GAVUR GÜDÜMLÜ ÖRGÜTLER ANTİPATİ OLUŞTURUP MÜSLÜMANLARA YAPILAN SALDIRILARI MEŞRU HALE GETİRMEYE ÇALIŞIYOR. AVUSTRALYA BAŞBAKANI NE DİYOR: Tek amaçları korkutmak. Avustralyalılar normal yaşantısına devam etsin. NE KADAR DA EMİN DEĞİL Mİ BİRŞEY OLMAYACAĞINDAN. ACABA NASIL? ACABA NEDEN? 19 2 Yanıtla
  • Lütfi kayar: Bunlar müslüman değiller caniler 3 18 Yanıtla
  • İŞID ARA SIRA SALDIRIR KOVBOYCULUK OYNAR: İŞID KOBANE YEVURDI VURDU VURDU ÇEKİLDİ. ARA SIRA 4 VEYA 5 MİLİTASNLA SALDIRUYOR. SANKİ KOVBOYCULUK OYNUYOR. YPG DE HAYLİYLE BU 3 5 KİŞİYİ GERİ PÜSKÜRTÜYOR. AMA YAYGARA BOL . DİRENİŞ. STALİNGIRAT TAN DA ŞANLI GİBİ YAYGARA KOPARIYOR. MAKSAT DÜNYA YA KENDİNİ HOŞ VE SAVAŞCI GÖSTERMEK. HALBUKİ ABD VE PEŞMERGE OLMASAYDI YPG BİTMİŞTİ. SONRA KOBANEDEKİ İŞID SAVAŞCILARININ ÇOĞU KÜRT. VAKTİYLE YPG NİN SÜRÜP ÇIKARDIĞI MÜSLÜMAN KÜRT. BEN DE KÜRT ÜM. KANAATİM ŞUDUR Kİ YPG GERÇEKTEN FOS ÇIKTI. TÜÜ LAAAA SİZİN SIFATINIZA TÜÜ. KOBANEDEKİ SAVAŞ BİTMEZ. İŞID ARA SIRA SALDIRIR KOVBOYCULUK OYNAR. İŞID IN ANTREMAN SAHASI KOBANE. 9 8 Yanıtla
  • sinan: işid zombi virüsü gibi yayılıyor.Milla yogoviçi göreve çağırıyorum : 1 11 Yanıtla
  • pir: iş-it kuduzlarının yaptığı müslümanları zora sokuyor islamiyet baya gelişme kaydetmişti avrupa ve avustralya gibi yerlerde ıiş-it köpeklerine karşı nazi hayvanlar müslümanları katletmeye başlarsa ne olacak yazık günah birader 6 4 Yanıtla
  • Burak: Meso golu yedi bilee. Al bakalimmm 2 0 Yanıtla

Advertisement