Işid Bahanesiyle Düzenlenen İzinsiz Gösteriler - Son Dakika
Güncel

Işid Bahanesiyle Düzenlenen İzinsiz Gösteriler

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde yapılan IŞİD bahanesiyle izinsiz gösterilerde gönderdeki bayrağı indirerek yakan 2 zanlıyı aynı gün yakalayan Doğubayazıt İlçe Emniyet Müdürlüğü ekibine, plaket ve başarı belgesi verildi.

29.10.2014 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde yapılan IŞİD bahanesiyle izinsiz gösterilerde gönderdeki bayrağı indirerek yakan 2 zanlıyı aynı gün yakalayan Doğubayazıt İlçe Emniyet Müdürlüğü ekibine plaket ve başarı belgesi verildi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında başarılı polislerin tören alanına çağrılmasının ardından Vali Mehmet Tekinarslan, burada yaptığı konuşmada, "Polis memuru arkadaşlarımız 7-10 Ekim tarihleri arasında, ülkemize, şehirlerimize, Ağrı'ya, Ağrı halkına düzenlenmiş bir sabotajdır. İnsanlarımız sokağa dökülüp etraf yakılıp yıkılmak istendi ve vatandaş birbirine karşı kışkırtılmak istendi ancak hiçbir şekilde, dün olduğu gibi, muvaffak olamadılar, olamayacaklar" dedi.

Bu polis memurlarının Doğubayazıt'ta bayrağa el uzatmaya kalkan 2 şuursuz zavallıyı, yaptıkları eylemin üzerinden üç beş saat geçmeden, gece yarısı yakalayarak hakimin karşısına çıkarttıklarını vurgulayan Tekinarslan, şöyle devam etti:

"Bunlardan birisi tutuklu, diğerinin yargılanması devam ediyor. Şunu bilmemiz lazım, böyle kahraman evlatları olan, kahraman askerleri, polisleri olan bir milletin varlığına, bayrağına, toprağına, insanına el uzatacak adamın iki kere değil yirmi kere düşünmesi lazım. 7-10 Ekim'de ilimizin hiçbir noktasında ne tek bir masum vatandaşımızın burnunun kanamasına müsaade ettik, ne de yüzlerce, binlerce noktada gönderde duran bayrağımızı indirttik. Yarın da inşallah bu şuurla bu değerli arkadaşlarımızın gayretiyle ve ecdadının Ağrı'ya emaneti olan bayrağı, onu aşkla şevkle koruma, sahip duygusuna güvendiğim Ağrılıların gayretiyle bayrağımız yüzlerce ve binlerce noktada dalgalanmaya devam edecek. Şu anda en az bin tane noktada, vatandaşlarımızın evinde bayrak asılıdır. Biz bunların başına asker, polis dikmiyoruz. Bu Ağrılıya ecdadının emanetidir, onları Ağrılı koruyor. Üç beş tane şuursuz maşa çıkıp da sağda solda el uzattı diye ne vatanımıza, ne bayrağımıza bir şey olmaz, biz onun daha güzelini, daha yükseğe evladımızın gayretiyle dikeriz. Allah böyle kahraman arkadaşları her zaman var etsin diyorum."

Tekinarslan, konuşmasının ardından IŞİD'in Suriye'nin Kobani (Ayn el Arap) kentinde gerçekleştirdiği saldırıları protesto bahanesiyle Doğubayazıt ilçesinde yapılan eylemlerde, gönderdeki bayrağı indirerek yakan iki şahsı aynı gün içinde yakalayan, Doğubayazıt İlçe Emniyet Müdürü Metin Ercan, Başkomiser Muhammed Ulvi Aslan ve 3 polis memuruna plaket ve başarı belgesi verdi. - Ağrı

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Işid Bahanesiyle Düzenlenen İzinsiz Gösteriler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement