İstanbul'da 98 Gösterici Gözaltına Alındı! - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da 98 Gösterici Gözaltına Alındı!

İstanbul Valiliği, IŞİD'in Kobani'ye saldırmasını protesto eden grupların izinsiz gösterileri nedeniyle çıkan olaylarda 98 göstericinin gözaltına alındığını bildirdi.

08.10.2014 03:13  Güncelleme: 09:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Valiliği, terör örgütü IŞİD'in Kobani'ye saldırmasını protesto eden grupların izinsiz gösterileri nedeniyle çıkan olaylarda, 8'i polis memuru 30 kişinin yaralandığını, 98 göstericinin gözaltına alındığını bildirdi.

Valiliğin "istanbul.gov.tr" isimli resmi internet adresinden yapılan açıklamada, "7 Ekim 2014 Salı günü ilimizde meydana gelen kanun dışı gösteriler sebebiyle Arnavutköy, Ataşehir, Bağcılar, Başakşehir, Beyoğlu, Esenler, Esenyurt, Eyüp, Gaziosmanpaşa, Kadıköy, Kağıthane, Küçükçekmece, Maltepe, Sultanbeyli, Sultangazi, Sancaktepe, Ümraniye ve Zeytinburnu ilçelerimizde meydana gelen olaylara güvenlik kuvvetlerimiz tarafından müdahalede bulunulmuş olup şu an itibarıyla olaylar kontrol altına alınmıştır" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, çıkan olaylar sebebiyle 8'i polis memuru olmak üzere 30 kişinin yaralandığı ve 98 göstericinin gözaltına alındığı bilgisi de verildi.

-İzmir-

İzmir Valisi Mustafa Toprak da Twitter hesabından, "İzmir'in değişik ilçe ve noktalarında yaşanan yakma, yıkma, yasa dışı faaliyet ve eylemlere katılanlardan an itibarıyla 26 kişi gözaltına alındı" açıklamasını yaptı.

Toprak, yaralanan ve hastanede tedavi altına alınan bir kişi için ise "Eylemler sırasında yaralanan E.K'nın tedavisi ve olayla ilgili inceleme ve soruşturma devam ediyor" ifadesini kullandı.

İzmir'in çeşitli ilçelerinde düzenlenen gösterilerde daha önce 16 kişinin gözaltına alındığı bildirilmişti. Ayrıca Doğanlar Semti'ndeki eylemler sırasında nereden geldiği belli olmayan kurşunla yaralanan bir kişi Ege Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı.

Bu arada Aydın'da, terör örgütü IŞİD'e tepki bahanesiyle Germencik ilçesinde gösteri düzenleyen gruba, polise taşla saldırması üzerine müdahale edildi. Olaylarda 1 polisin yaralandığı bildirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'da 98 Gösterici Gözaltına Alındı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement