Işid Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler - Son Dakika
Güncel

Işid Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler

Memur Sen: "Bireysel söylem ve tavırların, fevri davranışların her fırsatı değerlendirmek için pusuda bekleyenlerin ekmeğine yağ süreceği unutulmamalı, ülkeye ve millete dönük bu kirli operasyona ortak bir dille cevap verilmelidir"

08.10.2014 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Memur-Sen, IŞİD bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerle ilgili "Bireysel söylem ve tavırların, fevri davranışların her fırsatı değerlendirmek için pusuda bekleyenlerin ekmeğine yağ süreceği unutulmamalı, ülkeye ve millete dönük bu kirli operasyona ortak bir dille cevap verilmelidir" değerlendirmesinde bulundu.

Konfederasyondan yapılan yazılı açıklamada, halkın malına ve canına kast ederek Kobani'ye destek olunamayacağı, IŞİD'in ürettiği vahşetin sona erdirilemeyeceği belirtildi.

Söz konusu ortamın Türkiye'nin düşmanlarını sevindirdiğini, Türkiye'nin yardım elini görmek isteyenlerin de umutlarını azalttığı vurgulanan açıklamada, "İnanıyoruz ki son günlerde yaşanan olumsuz tavırlara ve devam eden şiddet ortamı çabalarına rağmen bu coğrafyayı huzur içinde ve ortak yaşam merkezi haline getiren birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz galip gelecek, ülkemizin ve milletimizin geleceği için sabır ve sağduyu hakim olacaktır" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Milletimize düşen sağduyulu olmak, terör örgütlerinin ve onları kurgulayan oyun kurucuların tuzağına düşmemektir. Devletimize düşen ise şiddet ortamı çabalarını bertaraf etmek, milletin buna dair kaygılarını gidermek, bütün toplumu kucaklayan, ülkenin huzur ve barış ortamını devam ettirecek dili hakim kılarak, gereken tedbirleri gecikmeksizin almaktır. Bireysel söylem ve tavırların, fevri davranışların her fırsatı değerlendirmek için pusuda bekleyenlerin ekmeğine yağ süreceği unutulmamalı, ülkeye ve millete dönük bu kirli operasyona ortak bir dille cevap verilmelidir. Bu noktada özellikle siyasi aktörlere ve medya kuruluşlarına büyük bir sorumluluk düşüyor. Irkçı, provokatif, dışlayıcı, ötekileştirici dil terk edilmeli, öfkeyi ve sertliği tırmandıran görsellerden ve söylemlerden titizlikle uzak durulmalıdır.

Vatandaşların can ve mal güvenliğine yönelik tehditler öngörülmeli, ivedilikle bertaraf edilmesi için devletin bütün kurumları yüksek işbirliği içerisinde faaliyet göstermelidir. Devleti ve milletiyle Ortadoğu'nun mazlumlarına yardım eli uzatmaktan yorulmayan ve bunu varlık sebebi sayan Türkiye, yanı başındaki IŞİD terörünün mağdur ettiği Kobani halkı dahil herkese insani yardımlarını artırarak devam ettirirken tezgahlanmak istenen bu oyunun nihai hedefinin bizim birlik, beraberliğimiz ve kardeşliğimiz olduğu tartışmasızdır." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Işid Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement