Işid Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler - Son Dakika
Güncel

Işid Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler

Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Mardin Milletvekili Güler: "IŞİD'in o bölgede başarılı olma şansı yoktur.

09.10.2014 17:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Mardin Milletvekili Muammer Güler, "IŞİD'in o bölgede başarılı olma şansı yoktur. Türkiye, koalisyon ile her türlü bağını sürdürmektedir. Azımsanmayacak bir yardım ve destek söz konusudur" dedi.

Güler, AK Parti il başkanlığında düzenlenen basın toplantısında, IŞİD tarafından Suriye'nin Kobani (Ayn El Arap) bölgesine saldırılması sonucu Mardin genelinde de 3 gündür devam eden şiddet olaylarının hayatı olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

Yaşanan bu olayların hiçbir soruna çözüm olmayacağını ve hiç kimseye fayda getirmeyeceğini belirten Güler, olayların bir an önce sona ermesini beklediklerini belirtti.

Herkesi itidale davet ettiklerini vurgulayan Güler, şöyle konuştu:

"Bütün bu şiddet olayları küresel bir oyunun parçası olarak gördüğümüz IŞİD olayı doğrudan çözüm sürecini hedef alan bir yaklaşımdır. Biz bu bölgenin insanları olarak çözüm sürecinin kıymetini biliyoruz. Çözüm sürecinin en iyi şekilde sonlandırılmasını bekliyoruz. Özellikle son 2 yıldır bu bölgedeki huzur ve güven ortamının insanlarımıza neler kazandırdığını çok iyi biliyoruz. Çözüm süreci mutlaka başarı ile sona erdirilmelidir."

Güler, meydana gelen şiddet olaylarında halkın can ve mal güvenliğine birçok yerde zarar verildiğini gördüklerini, zarar gören insanların herkesi etkilediğini kaydetti.

"Bugünden itibaren inşallah sağlıklı bir ortama geçilecektir" diyen Güler, bu küresel oyundan Türkiye'nin en az etki ile çıkacağını umut ettiklerini bildirdi.

IŞİD'in Kobani'de başarılı olamayacağına inandığını belirten Güler, devletin bütün kurumları ile bu olayların önlenmesi için her türlü gayreti gösterdiğini, şiddet olaylarının önüne geçmek için sorumluluk sahibi herkesi göreve davet ettiğini ifade etti.

Güler, şöyle konuştu:

"Özellikle gençlerimizi, çocuklarımızı bu konuda olayların içine çekmek isteyen provokatörler de vardır. Bunların içerisinde yabancı provokatörlerin olduğu da tespit edilmiştir. IŞİD'in o bölgede başarılı olma şansı yoktur. Türkiye, koalisyon ile her türlü bağını sürdürmektedir. Azımsanmayacak bir yardım ve destek söz konusudur. Çözüm sürecinin başarılı olmaması için grupların ekmeğine yağ sürmemeliyiz."

Bir gazetecinin kentte gösteri ve şiddet olaylarında bazı Suriyelilerin de yer aldığı iddialarının olduğunu belirtmesi üzerine Güler, kışkırtmalar ile bu tip olayların içinde yer alan insanların bulunduğunu bildiklerini aktardı.

Dışarıdan silahlı grupların da bu işi provoke etmek, halkı birbirine düşürmek ve güvelik güçlerine doğrudan silahlı saldırılar yapmak amacıyla bu bölgeye geldiklerini bildiklerini bildiren Güler, Türkiye'nin bu kirli batağa sürüklenmeye çalışıldığını dile getirdi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın açıklamalarıyla ilgili soru üzerine Güler, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"O açıklamaları ben şiddet olaylarının bir an önce son ermesi şeklinde değerlendiriyorum. Demokratik tepkilerin devam etmesi konusunda bizim de hiçbir itirazımız yoktur. Ancak bu gösteriler, bu tepkiler demokratik sınırlar içinde kalmak durumundadır. Onların duyarlılığı bizim de duyarlılığımızdır. Aynı konuyu biz de onlar gibi düşünüyoruz."

Güler, şiddet olayların ayrıca Mardin'in parlayan imajını zedelediğini sözlerine ekledi. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Işid Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement