Işid Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler - Son Dakika
Güncel

Işid Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler

Esenyurt'ta başından yaralandıktan sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Mert Değirmenci, EMEP İlçe Başkanlığı önünde anıldı.

12.10.2014 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Esenyurt'ta terör örgütü IŞİD'i protesto bahanesiyle yapılan izinsiz gösteri sırasında başından yaralanan ve dün hayatını kaybeden 18 yaşındaki Mert Değirmenci, EMEP İlçe Başkanlığı önünde anıldı.

Değirmenci'yi anmak için Esenyurt Kemalpaşa Caddesi girişinde bir araya gelen grup, pankart açıp Türkçe ve Kürtçe sloganlar atarak EMEP İlçe Başkanlığına kadar yürüdü.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, yaptığı konuşmada, Değirmenci'nin, Kobani için "enternasyonal dayanışma duygusuyla"  sokağa çıktığını, "iktidarın kışkırttığı provokatif çetelerin sıktığı kurşun" sonucunda hayatını kaybettiğini savundu.

Değirmenci gibi olaylarda hayatını kaybedenlerin, "Kobani halkının direnişine" sahip çıkıp, "katliama seyirci kalmayarak" insanlık görevini yerine getirdiklerini söyleyen Tüzel, hükümetin ise Kobani'ye seyirci kaldığını ve Kürtlere "onursuzluğu dayattığını" iddia etti.

Tüzel, "Direnmeyin, teslim olun", "Kobani düştü düşecek", "Kobani ile Bingöl'ün, Diyarbakır'ın, Antep'in ne alakası var?" ifadelerin kullanılmasının, "sorumsuz ve barış karşıtı bir siyasi tutum" olduğunu ileri sürdü.

Grup, konuşmaların ardından eylemlerini sona erdirdi.

Yürüyüş sırasında trafiğe kapanan Kemalpaşa Caddesi'nden otomobille geçmeye çalışan bir sürücüye, gruptakiler tepki gösterdi. Gruptan bazılarının flamaların takılı olduğu sopaları araca vurduğu gözlenirken, sürücü otomobili ile hızlıca bölgeden uzaklaştı.

Esenyurt'ta 9 Ekim'de terör örgütü IŞİD'i protesto bahanesiyle izinsiz gösteri düzenleyen gruba pompalı tüfekle ateş açılması sonucu 18 yaşındaki Mert Değirmenci ağır şekilde yaralanmıştı.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Değirmenci'nin burada beyin ölümünün gerçekleştiği açıklanmış, ailesi ise organlarını bağışlamıştı. Dün hayatını kaybeden Değirmenci'nin cenazesi memleketi Ardahan'ın Damal ilçesine gönderilmişti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Işid Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement