Işid Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler - Son Dakika
Güncel

Işid Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler

Okmeydanı'nda izinsiz gösteri sırasında polise silahla ateş açan kişinin kimliğinin belirlendiği bildirildi.

14.10.2014 13:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da terör örgütü IŞİD'i protesto bahanesiyle yapılan izinsiz gösteriler sırasında, Okmeydanı'nda polise silahla ateş açan kişinin kimliğinin belirlendiği bildirildi.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Okmeydanı'nda IŞİD'i protesto bahanesiyle yapılan izinsiz gösteriler sırasında polise silahla ateş açan kişinin görüntülerini, MOBESE ile çevredeki iş yerlerinin güvenlik kameraları kayıtlarından inceledi.

İnceleme sonucu, polislere silahla ateş açan kimliğinin belirlendiği ve yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

İstanbul'da 6 Ekim-13 Ekim arasında il genelinde IŞİD'i protesto bahanesiyle yapılan izinsiz gösterilerde 348 kişi yakalanmış, bunlardan 10'u tutuklanmış, 10'u hakkında adli kontrol hükümleri uygulanmış, 12'si mahkeme tarafından, 316'sı Cumhuriyet savcısı tarafından serbest bırakılmıştı. 12 kişinin ise gözaltı işlemlerinin devam ettiği belirtilmişti.

Eylemler sırasında gerçekleştirilen müdahaleler ve daha sonra yapılan operasyonel çalışmalar sonucunda, 111 molotofkokteyli, 19 havai fişek rampası, 2 ruhsatsız tabanca, tabancalara ait şarjör ve fişekler, 3 pompalı tüfek, 9 maske, 11 eldiven, 10 litre benzin, 3 el yapımı parça tesirli patlayıcı, gaz maskeleri, patlayıcı olarak kullanılacağı değerlendirilen küçük tüpler, kesici aletler ve sopalar ele geçirilmişti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Işid Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement